Κυριακή 19/05/2024

Καρναβάλι 2023 σε Πάτρα, Ξάνθη και Ρέθυμνο: Οι Top 3 προορισμοί για τις Απόκριες

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Οι Top 3 προορισμοί για τις Απόκριες 2023 – Καρναβάλι 2023 σε Πάτρα, Ξάνθη και Ρέθυμνο

Πολύχρωμες στολές θα κατακλύσουν την Πάτρα, την Ξάνθη και το Ρέθυμνο στο Καρναβάλι κατά τις Απόκριες.

Οι τρεις αυτές πόλεις αποτελούν τους Top 3 προορισμούς στην Ελλάδα για τις Απόκριες λόγω του Καρναβαλιού που διοργανώνουν κάθε χρόνο.

Πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην έναρξη του καρναβαλιού οι οποίες θα συνεχίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου χαρίζοντας γέλιο και χαρά στους κατοίκους και στους επισκέπτες των δημοφιλέστερων προορισμών της Ελλάδας για τις Απόκριες.

Μάθετε πότε είναι το καρναβάλι σε Πάτρα, Ξάνθη και Ρέθυμνο και τις ημερομηνίες που είναι η παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλικών ομάδων με τις αποκριάτικες στολές που θα πλημμυρίσουν τους δρόμους των πόλεων.

Καρναβάλι Πάτρας

Πάτρα: Καρναβάλι Πάτρας - Πατρινό καρναβάλι. Το λογότυπο του Πατρινού καρναβαλιού. Εικόνα: Δήμος Πατρέων
Πάτρα: Καρναβάλι Πάτρας – Πατρινό καρναβάλι. Το λογότυπο του Πατρινού καρναβαλιού. Εικόνα: Δήμος Πατρέων

Η Πάτρα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς τις Απόκριες για το Πατρινό καρναβάλι. Το πρόγραμμα με τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Πατρινού Καρναβαλιού διοργανώνεται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων “Πατρινό καρναβάλι”.

Τα πρώτα καρναβαλικά άρματα εμφανίστηκαν στην Πάτρα τη δεκαετία του 1870 ενώ την πρώτη δεκαετία του 1900 το Πατρινό καρναβάλι άρχισε να αποκτά ταυτότητα, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση.

Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού με τα πληρώματα και τ’ άρματά εντάχθηκαν για πρώτη φορά στην Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής το 1980.

Στην παρέλαση του Πατρινού καρναβαλιού συμμετέχουν οι λεγόμενες Αρμάδες, οι ομάδες ομάδες των καραναβαλιστών δηλαδή οι οποίες σχεδιάζουν και υλοποιούν τις στολές από μόνες τους χρησιμοποιώντας βασικά υλικά που τους δίνει η Οργανωτική Επιτροπή.

Πότε είναι το Καρναβάλι Πάτρας

Δείτε τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2023 στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού στον υπερσύνδεσμο (link): https://www.carnivalpatras.gr/timetable/

Καρναβάλι Ξάνθης

Ξάνθη: Καρναβάλι Ξάνθης - Ξανθιώτικο καρναβάλι. Το λογότυπο του Ξανθιώτικου καρναβαλιού. Εικόνα: Δήμος Ξάνθης
Ξάνθη: Καρναβάλι Ξάνθης – Ξανθιώτικο καρναβάλι. Το λογότυπο του Ξανθιώτικου καρναβαλιού. Εικόνα: Δήμος Ξάνθης

Η Ξάνθη, δεύτερος προορισμός για τις Απόκριες με το Ξανθιώτικο καρναβάλι να διοργανώνεται από το 1966 με τις Αποκριάτικες Θρακικές Γιορτές.

Στην κορύφωση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων μετά την Κυριακάτικη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών λαμβάνει χώρα το “κάψιμο του Τζάρου” σηματοδοτώντας την λήξη του Καρναβαλιού στην Ξάνθη.

Πότε είναι το Καρναβάλι Ξάνθης

Δείτε τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού για το 2023 στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού στον υπερσύνδεσμο (link): https://cultureofxanthi.gr/xanthiotiko-karnavali/

Καρναβάλι Ρεθύμνου

Ρέθυμνο: Καρναβάλι Ρεθύμνου - Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι. Το λογότυπο του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού. Εικόνα: Δήμος Ρεθύμνου
Ρέθυμνο: Καρναβάλι Ρεθύμνου – Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι. Το λογότυπο του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού. Εικόνα: Δήμος Ρεθύμνου

Το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι είναι ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια της Ελλάδας και το μεγαλύτερο στην Κρήτη. Στο Ρέθυμνο τα πρώτα στοιχεία χιουμοριστικών εκδηλώσεων χρονολογούνται από το 1914, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

“Ένα έθιμο της παλιάς αυτής Ρεθεμνιώτικης Αποκριάς του περασμένου αιώνα, το Κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού, γίνεται αφορμή, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, να δημιουργηθούν οι Ομάδες οι οποίες αργότερα, το 1993, προσκαλούνται από το Δήμο Ρεθύμνης, ως αρωγό και χρηματοδότη, να αναλάβουν, να στηρίξουν και να δώσουν δημιουργική πνοή στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, ένα Καρναβάλι που, στην αυγή του 21ου αιώνα, έχει καθιερωθεί επάξια ως το Καρναβάλι της Κρήτης“, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πότε είναι το Καρναβάλι Ρεθύμνου

Δείτε τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού για το 2023 στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού στον υπερσύνδεσμο (link): http://www.rethymnocarnival.gr/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ