Τετάρτη 15/05/2024

Σαν Σήμερα 17 Αυγούστου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 17 Αυγούστου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 1828 φτάνει από το Ναύπλιο στην Αίγινα, όπου και εγκαθίσταται, η Ελληνική Κυβέρνηση, μετά από υπόδειξη του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου και του Ανδρέα Ζαΐμη, καθώς και των Ναυάρχων Κόδριγκτον και Δεριγνύ.

Το 1828 ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας ιδρύει το πρώτο Τάγμα Πυροβολικού, που αποτελείται από επιτελείο και έξι πυροβολαρχίες, υπό τη διοίκηση του Συνταγματάρχη Πυροβολικού Νικολάου Πιέρρου.

Το 1920 το πρώτο ελληνικό αεροσκάφος, έπειτα από αναγνωριστική αποστολή στην περιοχή Ντιμιρτζή – Γενίκιοϊ – Σιμάβ – Ουσάκ, προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Ουσάκ, που έκτοτε αποτελεί την κύρια βάση εξόρμησης της Ελληνικής Αεροπορίας, κυρίως κατά τις επιθετικές επιχειρήσεις του Ιουνίου-Ιουλίου 1921.

Το 1944 δυνάμεις του 3/40 Συντάγματος Ευζώνων και του 16ου Συντάγματος Πεζικού των Αγωνιστών του ΕΔΕΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος), υπό τη διοίκηση του Συνταγματάρχη Βασιλείου Καμάρα, επιτίθενται εναντίον Γερμανών που είχαν οχυρωθεί στο χωριό Μενίνα (254 άνδρες), τους οποίους εξουδετέρωσαν μετά από διήμερο αγώνα. Απώλειες Γερμανών 87 νεκροί και 109 αιχμάλωτοι. Απώλειες ανταρτών 25 νεκροί και 40 τραυματίες.

Το 1948 αρχίζουν οι βομβαρδισμοί με το πρώτο μεταφορικό C-47 Dakota, μετασκευασμένο σε βομβαρδιστικό, στον Γράμμο και το Βίτσι από το αεροδρόμιο Κοζάνης.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ