Τρίτη 21/05/2024

52 δασικές φωτιές σήμερα – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Πυροσβεστική σε έκτακτη ενημέρωση τονίζει ότι ο κίνδυνος για φωτιές αύριο είναι πολύ υψηλός ενώ εκδηλώθηκαν 52 φωτιές σήμερα, 4 Ιουλίου 2022.

Για αύριο Τρίτη, παραμένει ο πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στις περιοχές αυτές αναμένεται να επικρατήσουν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι.

Κίνδυνος Πυρκαγιάς: Χάρτης Πρόβλεψης για αύριο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τρίτη 05 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 σε:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για 5 Ιουλίου 2022. Πηγή: www.civilprotection.gr
Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για 5 Ιουλίου 2022. Πηγή: www.civilprotection.gr

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων παραμένει σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

52 δασικές φωτιές σήμερα 4 Ιουλίου 2022

“Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας, αντιμετωπίζονται πολλές ενεργές καύσεις και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 12 παρά τέταρτο το πρωί σε αγροτοδασική περιοχή στο Σχηματάρι Βοιωτίας έχει ελεγχθεί.

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Σερνικάκι Φωκίδας στις 1 και δέκα το μεσημέρι σε αγροτική έκταση, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένη περιοχή και για την αντιμετώπισή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.”, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ