Δευτέρα 29/04/2024

ΠΟΠΣ: Οργή και αγανάκτηση για τη βεβήλωση του Ιερού Συμβόλου του Ποντιακού Ελληνισμού

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων με ανακοίνωσή της καταδικάζει την ενέργεια των Τούρκων που έκαναν γυρίσματα στην Παναγία Σουμελά υπό τους ήχους ηλεκτρονικής μουσικής.

Η ΠΟΠΣ καλεί την ελληνική Κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από την Τουρκία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΠΣ για την βεβήλωση της Παναγίας Σουμελά:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την οργή της για τη βεβήλωση του Ιερού Συμβόλου του Ποντιακού Ελληνισμού, της Ιστορικής Μονής της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, με τη μετατροπή της σε «κλαμπ» για τις ανάγκες διαφημιστικού σποτ, υπό τις «ευλογίες» των τουρκικών αρχών.

Η προκλητική αυτή ενέργεια, στο χώρο μάλιστα που τελείται κάθε Δεκαπενταύγουστο η Θεία Λειτουργία από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, αποτελεί ευθεία προσβολή σε βάρος των απανταχού Ποντίων και καταδεικνύει τον κατήφορο του καθεστώτος Ερντογάν που συνεχίζει την πολιτική των προκλήσεων.

Καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση να αναλάβει όλες τις απαραίτητες διπλωματικές πρωτοβουλίες και να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από την Τουρκία για την πλήρη ασέβειά της σε ένα θρησκευτικό μνημείο που βρίσκεται ήδη από το 2000 στον προσωρινό κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς του διεθνούς οργανισμού της Unesco.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ.
Η Πρόεδρος Χριστίνα Σαχινίδου-Τσαρτσίδου
Ο Γεν. Γραμματέας Χρήστος Γεωργιάδης

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ