Σάββατο 27/04/2024

Οι Πόντιοι λένε το ύστατο χαίρε στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Οι Ομοσπονδίες των Ποντίων αποχαιρετούν για τελευταία φορά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος – ΠΟΕ και Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων – ΠΟΠΣ κάνουν ιδιαίτερη μνεία στη μεγάλη του συνδρομή του Μιχάλη Χαραλαμπίδη για την καθιέρωση από την Βουλή της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, 70 και πλέον χρόνια μετά τη συντέλεσή της.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πέθανε στις 27 Μαρτίου 2024, σε ηλικία 73 ετών. Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1951.

Η ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδία Ελλάδος – ΠΟΕ:

“Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ενός αγωνιστή της ζωής, της πολιτικής και της ποντιακής ιδέας. Έφυγε από κοντά μας στην ηλικία των 73 ετών, αφήνοντας πίσω του πλούσια παρακαταθήκη πολιτικής δράσης, συγγραφικού έργου και ενεργού συμμετοχής στα κοινά και στα ποντιακά δρώμενα.

Γνωστός και ως ο «Ιταλός» για την αντιδικτατορική του δράση στην Ιταλία, υπήρξε έντονα πολιτικοποιημένος, δημοκράτης, αγωνιστής και λάτρης του Πόντου, της ιστορίας του και του πολιτισμού του.

Οφείλουμε να μνημονεύσουμε την μεγάλη του συνδρομή στην επιτυχή προσπάθεια για την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, από την ελληνική Βουλή τον Φεβρουάριο του 1994.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια της για την απώλεια του ανθρώπου, του πολιτικού, του επιστήμονα, του αγωνιστή.

Καλό παράδεισο Μιχάλη…

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.
Ο Πρόεδρος Βαρυθυμιάδης Γεώργιος
Η Γραμματέας Σωτηριάδου Αθηνά”

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων – ΠΟΠΣ:

“Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον ασυμβίβαστο,με ισχυρό χαρακτήρα,οραματιστή και φλογερό Πόντιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Ηγετική φυσιογνωμία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Θα είμαστε πάντα ευγνώμονες για τους αγώνες του,για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας θα θυμίζει σε όλους μας, το πάθος σου για την ράτσα μας και τους αγώνες σου για την Ιστορική δικαίωση.

Η “Ρωμανία” όραμα!! Η “Ρωμανία” εσύ. Αλησμόνητος!! Έγραψες Ιστορία. Αναπαύσου εν Ειρήνη.

Για το ΔΣ της ΠΟΠΣ
Η Πρόεδρος
Χριστίνα Σαχινίδου Τσαρτσίδου”

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ