Τρίτη 14/05/2024

ΑΣΕΠ Προκηρύξεις 2023: Προσλήψεις στο Δημόσιο – Πότε είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2022 – 2023

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Προσλήψεις στο Δημόσιο – Πότε θα είναι ο Πανελλήνιος διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2022 – 2023

Αλλάζει η διαδικασία για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης η διαδικασία στελέχωσης του Δημοσίου αλλάζει. Μέχρι σήμερα κάθε φορέας εξέδιδε προκήρυξη με την ακριβή περιγραφή των θέσεων για την κάλυψη των αναγκών του σε ανθρώπινο δυναμικό, η οποία συνδεόταν πάντα με τη συγκεκριμένη θέση και τον συγκεκριμένο φορέα.

Πλέον θα εκδίδεται μία πρόσκληση η οποία θα αφορά ευρύτερες κατηγορίες, χωρίς να είναι προσδιορισμένη η θέση στην οποία θα προσληφθούν οι ενδιαφερόμενοι σε περίπτωση που επιτύχουν στον διαγωνισμό.

Με το νέο σύστημα η πρόσκληση πρόσληψης ΑΣΕΠ θα αναγράφει ότι ζητούνται Π.Ε. μηχανικοί. Όποιος ενδιαφέρεται να προσληφθεί στο Δημόσιο θα συμμετάσχει στον γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Στην πρόσκληση δεν θα αναφέρεται το πού θα αξιοποιηθούν και το πού θα προσληφθούν τη χρονική στιγμή της εκδόσεως της πρόσκλησης.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2022 - 2023
Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2022 – 2023

Πανελλήνιος διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2022 – 2023

Ο γραπτός πανελλήνιος διαγωνισμός ΑΣΕΠ περιλαμβάνει δύο στάδια με την βαθμολογία να έχει τον ίδιο συντελεστή βαρύτητας (50% το καθένα):

  • Την εξέταση γνώσεων (50% της βαθμολογίας) και
  • Την δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας (50% της βαθμολογίας)

Η εξέταση γνώσεων περιλαμβάνει την αξιολόγηση γνώσεων γενικού περιεχομένου, καθώς και γνώσεων που συνδέονται με τη φύση των συγκεκριμένων κλάδων των προκηρυσσόμενων θέσεων.

Η δοκιμασία αξιολογεί, ιδίως, δεξιότητες γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού, ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας.

Οι εξετάσεις διενεργούνται με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών (multiple choice) και με ανάπτυξη κειμένου. Για θέσεις ΕΕΠ απαιτείται, εκτός των άλλων και ατομική δομημένη συνέντευξη στην οποία κρίνονται η καταλληλότητα των υποψηφίων για την άσκηση των καθηκόντων της συγκεκριμένης θέσης, καθώς και η επικοινωνιακή τους ικανότητα.

Τα θέματα του γραπτού διαγωνισμού καθορίζονται ή εγκρίνονται από την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού και μεταδίδονται ταυτόχρονα σε όλα τα εξεταστικά κέντρα με σύστημα ηλεκτρονικής μετάδοσης αντίστοιχο με αυτό που χρησιμοποιείται στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΑΣΕΠ Προκηρύξεις
ΑΣΕΠ Προκηρύξεις

ΑΣΕΠ Προκηρύξεις 2023

Πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η πρόσκληση ΑΣΕΠ να έχει εκδοθεί τον Οκτώβριο 2022 και ο διαγωνισμός να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τον Μάρτιο 2023.

Στον διαγωνισμό θα συμπεριληφθεί ο προγραμματισμός προσλήψεων του 2022 και του 2023.

Πιθανώς εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 θα έχουν πραγματοποιηθεί οι προσλήψεις για τα έτη 2022 και 2023.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ