Σάββατο 27/04/2024

Ο Μητσοτάκης “έκοψε” τον Μουσταφά Κατραντζή – Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει Ζεϊµπέκ και Φερχάτ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Αποσύρεται ο Μουσταφά Κατραντζή από τις εκλογές του Ιουνίου. Παραμένουν Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Οζγκιούρ Φερχάτ.

Αποσύρεται από την εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Ροδόπη Μουσταφά Κατραντζή ο οποίος έλαβε 1.275 ψήφους στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

“Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη», αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Μουσταφά Κατραντζή. “Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας”, συμπληρώνει.

Την ανάρτηση του Μουσταφά Κατραντζή με την οποία ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στη Ροδόπη, σχολίασε με δική του ανάρτηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

“Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν στις λίστες του και την επομένη των εκλογών μπορεί να κάθονται στα έδρανα της Βουλής μπορούν να μας πουν επιτέλους τι και ποιον εκπροσωπούν;”, αναφέρει στην ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διακαναλική του συνέντευξη χθες, σύμφωνα με τις οποίες, στο ίδιο ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ που του έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με δύο υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, γινόταν σαφή αναφορά και στον υποψήφιο της ΝΔ ο οποίος χαρακτηριζόταν “στρατευμένος στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου”.

Mουσουλμάνοι βουλευτές στις εκλογές Μαΐου 2023

Οι μουσουλμάνοι βουλευτές που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών, είναι:

  • Χουσεϊν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) με 7.686 ψήφους και Μπουρχάν Μπαράν (ΠΑΣΟΚ) με 3.922 ψήφους στην Ξάνθη
  • Οζγκιούρ Φερχάτ (ΣΥΡΙΖΑ) με 12.650 ψήφους και Αχμέτ Ιλχάν (ΠΑΣΟΚ) με 6.146 ψήφους στη Ροδόπη

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το βίντεο από την ορκωμοσία των 4 βουλευτών στο οποίο “στο σημείο του όρκου «Να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα», ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ παραλείπει την λέξη «Πατρίδα» ενώ ο Φερχάτ Οζγκιούρ ξεροκαταπίνει” όπως παρατήρησε ο χρήστης e-Αmyna στο Twitter.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ