Τετάρτη 08/05/2024

Ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν συνεχίζει να απολύει – Έρευνα διέταξε ο Μάκης Βορίδης

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Έρευνα διέταξε ο Μάκης Βορίδης μετά τις απολύσεις εργαζομένων από τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν με την αιτιολογία ότι είναι “Γκιουλενιστές”

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, στις 29 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο μουσουλμάνος Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο οποίος εκλέχθηκε το 2019 με τον συνδυασμό “ΕΜΠΡΟΣ” που ίδρυσε ο ίδιος ένα χρόνο πριν, ξεκίνησε τις απολύσεις εργαζομένων και παύσεις καθηκόντων αντιδημάρχων με την κατηγορία ότι είναι “Γκιουλενιστές” και συμμετέχουν στην “τρομοκρατική οργάνωση FETO” καθώς και στην “εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ”.

Τονίζεται ότι η τουρκική οργάνωση FETO αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία ως τρομοκρατική ενώ “εγχώρια εγκληματική οργάνωση” με το όνομα “ΕΥΡ-ΑΚΗ” δεν έχει εμφανιστεί στο αστυνομικό δελτίο, ουδέποτε.

Όσον αφορά στους αντιδημάρχους επικαλείται “εξαιρετικούς λόγους Εθνικής Ασφάλειας και Δημοσίου Συμφέροντος” (ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΔΑ: 6ΟΗΜΩΡΧ-Ρ4Ι) ενόσω στις αναρτήσεις στο facebook αναφέρει ότι “εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ”.

Εάν οι ενέργειες του Οντέρ Μουμίν αποδειχθεί ότι είναι έκνομες, τότε η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη αναμένεται να είναι η οριστική παύση από τα καθήκοντά του. 

Στις 30 Δεκεμβρίου 2022 ο εν λόγω Δήμαρχος προσήρθε για να καταθέσει στοιχεία για την ύπαρξη τρομοκρατικής οργάνωσης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ