Δευτέρα 29/04/2024

Ο Έβρος “πέφτει”: Καίγεται για 13η ημέρα – Συνεχείς συλλήψεις διακινητών

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ενόσω καίγεται για 13η ημέρα ο Έβρος, σοκάρει ο αριθμός συλλήψεων διακινητών σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Τον Μάρτιο 2020 βροντοφωνάζαμε ότι ο Έβρος δεν “πέφτει”, κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το πούμε σήμερα… Ο Έβρος “πέφτει”.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή στις 31 Αυγούστου 2023, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα, είπε ότι είναι περίπου βέβαιο ότι η αιτία της φωτιάς στον Έβρο, είναι ανθρωπογενής, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως είναι περίπου βέβαιο ότι μπήκε σε διαδρομές που περνάνε παράνομοι μετανάστες.

Συνεχείς συλλήψεις διακινητών σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι καθημερινές οι συλλήψεις διακινητών, αλλοδαπών κατά βάση αλλά και ημεδαπών, οι οποίοι προωθούν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικά τα διαθέσιμα στοιχεία για τις τελευταίες 9 ημέρες από την εν λόγω Αστυνομική Διεύθυνση, έχουν όπως παρακάτω (σσ συλλήψεις διακινητών γίνονται και από άλλες Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις):

  • 22 Αυγούστου 2023, συνελήφθησαν σε περιοχές της Καβάλας, της Ροδόπης, του Έβρου και της Δράμας, 5 διακινητές, εκ των οποίων 4 αλλοδαποί και 1 ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 21 μη νόμιμους μετανάστες.
  • 22 Αυγούστου 2023, συνελήφθησαν στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, 2 αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 6 μη νόμιμους μετανάστες.
  • 23 Αυγούστου 2023, συνελήφθησαν σε περιοχές του Έβρου και της Δράμας, 4 διακινητές, εκ των οποίων 1 ημεδαπός και 3 αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 15 μη νόμιμους μετανάστες.
  • 24 και 25 Αυγούστου 2023, συνελήφθησαν σε περιοχές της Καβάλας, της Ροδόπης και της Ξάνθης, 4 διακινητές, εκ των οποίων 2 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 11 μη νόμιμους μετανάστες.
  • 25 Αυγούστου 2023, συνελήφθησαν σε περιοχές του Έβρου, 4 διακινητές, εκ των οποίων 2 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 15 μη νόμιμους μετανάστες.
  • 26 Αυγούστου 2023, συνελήφθησαν σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, 5 διακινητές, εκ των οποίων 3 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 22 μη νόμιμους μετανάστες.
  • 27 Αυγούστου 2023, συνελήφθησαν σε περιοχές του Έβρου, 2 αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 6 μη νόμιμους μετανάστες.
  • 28 Αυγούστου 2023, συνελήφθησαν σε περιοχές της Δράμας και του Έβρου 3 διακινητές, εκ των οποίων 2 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 21 μη νόμιμους μετανάστες.
  • 29 Αυγούστου 2023, συνελήφθησαν σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, 8 αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 23 μη νόμιμους μετανάστες.
  • 30 Αυγούστου 2023, συνελήφθησαν σε περιοχές της Ροδόπης, του Έβρου και της Καβάλας, 8 αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 35 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για όσους καταφέρνουν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα, ερχόμενοι από την Τουρκία, και εντοπίζονται, συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις δομές ενώ είναι αδύνατη η καταγραφή αυτών που κρύβονται ή/και δεν έχουν συλληφθεί.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ