Παρασκευή 03/05/2024

Φωτιά τώρα Μέγαρα: Εκκενώθηκε η Ζάχουλη

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Σε ύφεση είναι η φωτιά στην Πεντέλη ενώ εκδηλώθηκε φωτιά στα Μέγαρα και εκκενώθηκε ο οικισμός Ζάχουλη.

Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές πραγματοποίησε στις 15:10, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Φωτιά στα Μέγαρα

Όσον αφορά στην φωτιά στα Μέγαρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστική είπε ότι αυτή εκδηλώθηκε στις 13:41 σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων.

Φωτιά στα Μέγαρα
Φωτιά στα Μέγαρα

“Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, στις 14:35 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι του μικρού οικισμού Ζάχουλη με μήνυμα από το 112, για την προληπτική απομάκρυνσή τους προς Αλεποχώρι.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν, 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό και με τη συνδρομή των εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Φωτιά στην Πεντέλη

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος για την φωτιά στην Πεντέλη: “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά κατά το μεγαλύτερο μέρος της είναι σε ύφεση, ενώ μικρές εστίες αντιμετωπίζονται σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι.”

“Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν ισχυρές στο πεδίο και εξακολουθούν να επιχειρούν για να αποτρέψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. Η ιδιαίτερη αξιοποίηση των 19 εναερίων μέσων, που διατίθενται αυτή τη στιγμή για την πυρόσβεση από αέρος, έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση σημειακών εστιών μέχρι τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς.”, πρόσθεσε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ