Κυριακή 28/04/2024

Φρεγάτα ΚΙΜΩΝ: Βίντεο από την καθέλκυση της 1ης Ελληνικής FDI

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Πραγματοποίθηκε καθέλκυση της FDI Φρεγάτας ΚΙΜΩΝ.

Η καθέλκυση πραγματοποιήθηκε, σήμερα 4 Οκτωβρίου 2023, στα ναυπηγεία της Naval Group στην πόλη Λοριάν της Γαλλίας.

Η Φρεγάτα ΚΙΜΩΝ είναι η πρώτη από τις τρεις φρεγάτες που παρήγγειλε το Πολεμικό Ναυτικό. Επόμενο βήμα θα είναι η τοποθέτηση του ιστού PSIM (Panoramic Sensors and Intelligence Module), ύψους 40 μέτρων και βάρους 150 τόνων.

Στην τελετή καθέλκυσης θα παραστούν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας και Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε κατά την τελετή καθέλκυσης της Φρεγάτας Κίμων:

“Είναι χαρά και μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι σήμερα πάνω στο κατάστρωμα της Φρεγάτας Κίμων, της νέας υπερσύγχρονης Φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Περνάμε σε μία νέα εποχή, στον 21ο αιώνα. Η Φρεγάτα αυτή, μαζί με τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, τον «Νέαρχο» και τον «Φορμίωνα», θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και πέρα από τον ορίζοντα.

Βλέπουμε εδώ ένα ακόμη αποτέλεσμα της Συμφωνίας που μαζί με τον αγαπητό μου συνάδελφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, τότε ως Υπουργό Άμυνας, είχαμε υπογράψει με τη Γαλλία – τη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας – και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος γι΄ αυτό.

Θα ήθελα επίσης καταληκτικά να πω το εξής: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και κάθε Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τον Εθνικό χώρο. Και να εξηγήσω με τον πιο καθαρό τρόπο: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται.”

Η φρεγάτα FDI HN ΚΙΜΩΝ (F601) εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό, στις 31 Μαρτίου 2025, ενώ έχει επιλεγεί ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα που θα την στελεχώσει.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ