Δευτέρα 29/04/2024

Φράχτης στον Έβρο: Κάποιοι δεν τον θέλουν ενόσω η Τουρκία θέλει να διώξει τους πρόσφυγες

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ενόσω η Τουρκία υπόσχεται ότι θα διώξει τους πρόσφυγες από το έδαφός της κάποιοι στην Ελλάδα δεν θέλουν τον φράχτη στον Έβρο.

Στις 31 Μαρτίου 2023 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου, στην περιοχή Ψαθάδες Διδυμοτείχου εως Κορνοφωλιά Σουφλίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο ο φράχτης στον Έβρο θα φτάσει τα 140 χιλιόμετρα και θα απλώνεται σε όλη την ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου.

Σημειώνουμε ότι, στις 16 Μαρτίου 2023 είχαμε αναδείξει την είδηση ότι ο υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου υποσχέθηκε ότι εάν κερδίσει τις εκλογές στις 14 Μαΐου 2023 θα στείλει όλους τους πρόσφυγες πίσω στις χώρες τους.

“Δεν έχουμε καμία κρυφή ατζέντα, ούτε έχουμε καμία προκατάληψη για καμία χώρα ή ξένο υπήκοο, εν ολίγοις εναντίον ξένων. Παρόλα αυτά, θέλουμε να ζούμε ελεύθερα στη χώρα μας. Δεν θα δεχθούμε δημογραφικές αλλαγές στην ίδια μας τη χώρα,” είχε τονίσει ο Κιλιτσντάρογλου.

Την στιγμή που γραφόταν αυτό το άρθρο ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται του Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις για τις τουρκικές προεδρικές εκλογές του Μαΐου.

Το ερώτημα που γεννάται είναι, οι πρόσφυγες στην Τουρκία θα περιμένουν να τους προωθήσουν εκεί από όπου έφυγαν ή θα επιλέξουν την Ευρώπη;

Τα έργα του φράχτη στον Έβρο

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σύνολο των έργων που πλαισιώνουν την επέκταση του φράχτη. Αναλυτικά, στο έργο θα κατασκευαστούν:

  • νέο τεχνητό εμπόδιο, ύψους 5 μέτρων, πακτωμένο στο έδαφος σε βάθος 6 μέτρων
  • 7 αντιβαλιστικά παρατηρητήρια με θωρακισμένες καμπίνες
  • θυροφράγματα
  • κτήριο 300 τμ για τον εξοπλισμό φύλαξης συνόρων

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί:

  • συντήρηση και εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των υπαρχόντων 4 ΕΦ και 4 ΕΠ του Στρατού
  • διαμόρφωση οδών επιτήρησης και συντήρησης των εμποδίων
  • επισκευή/βελτίωση υφιστάμενων κτιριακών και λοιπών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή του έργου

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ