Τετάρτη 15/05/2024

ΦΕΚ 4/2022: Φοροαπαλλαγή στο πτητικό – καταδυτικό επίδομα και ειδική αποζημίωση ΕΚΑΒ

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) στο ΦΕΚ 4/2022 που αφορά στην φοροαπαλλαγή για το πτητικό – καταδυτικό επίδομα των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με εφαρμογή από 1 Ιανουαρίου 2022 και μετά.

ΦΕΚ 4/2022 Φοροαπαλλαγή στα πτητικά-καταδυτικά επιδόματα και ειδική αποζημίωση ΕΚΑΒ

Στην εν λόγω ΠΝΠ η περ. θ) της παρ. 2 του άρθρου 14 του ν. 4172/2013 (Α’ 167) τροποποιείται ως προς το ποσοστό απαλλαγής από τον φόρο εισοδήματος του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας με τη μορφή πτητικού επιδόματος και των λοιπών αντίστοιχων επιδομάτων, καθώς και της ειδικής αποζημίωσης που καταβάλλεται στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στα πληρώματα ασθενοφόρων Ε.Κ.Α.Β. για αεροδιακομιδές κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) και διαμορφώνεται ως εξής:

“Το επίδομα επικίνδυνης εργασίας που καταβάλλεται με τη μορφή πτητικού, καταδυτικού, ναρκαλιείας, αλεξιπτωτιστών, δυτών και υποβρυχίων καταστροφών σε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και η ειδική αποζημίωση που καταβάλλεται στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα πληρώματα ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β. που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με αεροπορικά μέσα για παροχή Α’ Βοηθειών κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) και η πτητική αποζημίωση που καταβάλλεται στους πιλότους της πολιτικής αεροπορίας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κατά ποσοστό εξήντα πέντε τοις εκατό (65%).”

“Κατεβάστε” το ΦΕΚ 4/2022 εδώ PDF

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ