Δευτέρα 29/04/2024

Έβρος: Σε διαθεσιμότητα οι 5 αστυνομικοί που εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Οι 5 αστυνομικοί που εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Αυτό ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο σημειώνει ότι παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι οι 5 αστυνομικοί, ένας Ανθυπαστυνόμος και τέσσερις Αρχιφύλακες, είχαν συλληφθεί στις 29 Μαΐου 2023 από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος για υπόθεση διευκόλυνσης εισόδου μη νόμιμων αλλοδαπών στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες 3 από τους 5 συλληφθέντες είχαν αποσπαστεί το 2018 στην ΕΥΠ, όπου υπηρέτησαν για περίπου ένα χρόνο έως το 2019.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 ερχόμενοι σε επαφή με κυκλώματα που δρουν σε γειτονική χώρα, φέρονται να προέβαιναν σε πράξεις ή παραλείψεις που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας πολιτών τρίτων χωρών.

Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι οι ανωτέρω διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών.

Οι 5 αστυνομικοί κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αλλά με εντολή του εισαγγελέα κρατούνται και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Ορεστιάδας και θα αρχίσουν να απολογούνται από το πρωί της 2ας Ιουνίου 2023.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ