Δευτέρα 29/04/2024

Δημοτικές εκλογές 2023: Πως θα ψηφίσουν στη Θεσσαλία όσοι έχασαν την ταυτότητα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Πως θα ψηφίσουν στη Θεσσαλία στις Δημοτικές εκλογές 2023 όσοι έχασαν την ταυτότητα.

Από τις 7 η ώρα το πρωί έως τις 7 η ώρα το απόγευμα θα είναι ανοικτές οι κάλπες για τις Δημοτικές Εκλογές της Κυριακής 8ης Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών και το έγγραφο που απέστειλε προς τους Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τις Περιφερειακές Ενότητες έδρας νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τα Πρωτοδικεία της Θεσσαλίας:

“…για τις εξαιρετικές περιπτώσεις εκλογέων που κατοικούν σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες, οι οποίοι απώλεσαν λόγω της πλημμύρας τα ταυτοποιητικά τους έγγραφα, η ταυτοποίησή τους από τον δικαστικό αντιπρόσωπο κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης και της 15ης Οκτωβρίου θα είναι εφικτή με χρήση εκτυπωμένου και επικυρωμένου αντιγράφου της αίτησης του εκλογέα για έκδοση του απολεσθέντος Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας. Το αντίγραφο θα εκδίδεται από το Αστυνομικό Τμήμα από το οποίο είχε εκδοθεί η απολεσθείσα ταυτότητα και θα φέρει την ένδειξη «ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟΝ».”

Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν πάει στο οικείο Γραφείο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας για να εκδώσουν νέο δελτίο ταυτότητας.

“Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα δέχονται το συγκεκριμένο ταυτοποιητικό έγγραφο για να ψηφίσει ο εκλογέας και ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΝ, για να το παραδώσουν μαζί με τα λοιπά έγγραφα στο οικείο Πρωτοδικείο. Σε περίπτωση διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών ο εκλογέας θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία.” καταλήγει το έγγραφο του ΥΠΕΣ.

Υπενθυμίζεται ότι τα Γραφεία Ταυτοτήτων την ημέρα των δημοτικών εκλογών θα λειτουργήσουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ