Κυριακή 12/05/2024

Βράβευση αριστούχων μαθητών στρατιωτικών: Αύξηση 32,24%!

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Αυτό ανέφερε το ΥΠΕΘΑ σε απάντησή του, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, με θέμα την βράβευση αριστούχων μαθητών στρατιωτικών.

Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά σημειώθηκε αύξηση, της τάξης του 32,24%, των αριστούχων μαθητών και μαθητριών -παιδιών Στρατιωτικών- σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα, οι αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες αυξήθηκαν από 1.520 σε 2.010.

Ένα μεγάλο εύγε στα παιδιά των στρατιωτικών οικογενειών που έχουν συνηθίσει να αλλάζουν τόπους, σχολεία και φίλους αλλά η αγάπη τους προς την αριστεία δεν αλλάζει! Ένα δεύτερο εύγε και στις οικογένειές τους!

BAM - Βράβευση αριστούχων μαθητών στρατιωτικών
BAM – Βράβευση αριστούχων μαθητών στρατιωτικών

Βράβευση αριστούχων μαθητών στρατιωτικών 2020 – 2021

Το ΥΠΕΘΑ ανέφερε ότι η καθυστέρηση καταβολής του χρηματικού βραβείου στους αριστούχους μαθητές (ΒΑΜ – Βράβευση Αριστούχων Μαθητών) Σχολικού Έτους 2020-2021 οφείλεται στην αύξηση των δικαιούχων η οποία προκάλεσε την αύξηση του έργου και του χρόνου της καταχώρησης, καθώς και του ελέγχου και ταξινόμησης των σχετικών δικαιολογητικών των δικαιούχων. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την προσπάθεια αποφυγής του συγχρωτισμού του προσωπικού, επέφερε μια σχετικά μικρή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Συναφώς, προέκυψε η ανάγκη εξεύρεσης επιπρόσθετων πόρων για την κάλυψη του συνόλου των δικαιούχων αριστούχων μαθητών.

Το ΓΕΣ εκτιμά ότι η καταβολή του χρηματικού βραβείου θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους.

Η βράβευση αριστούχων μαθητών στρατιωτικών αφορά σε μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ τάξης Λυκείου. Το χρηματικό βραβείο είναι 320 ευρώ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ