Τρίτη 14/05/2024

Αναστολή στρατιωτικών: Τι ισχύει – Έγγραφο ΓΕΕΘΑ

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ δημοσίευσε έγγραφο του ΓΕΕΘΑ που αφορά στην αναστολή στρατιωτικών.

Το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ αφορά στην αναστολή στρατιωτικών και συγκεκριμένα στους στρατιωτικούς ιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό που έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων λόγω μη επιθυμίας εμβολιασμού με το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Τι ισχύει για την αναστολή στρατιωτικών - Έγγραφο ΓΕΕΘΑ
Εμβολιασμός με εμβόλιο για κορωνοϊό COVID-19

Έγγραφο ΓΕΕΘΑ για την αναστολή στρατιωτικών

Στο από 29 Νοεμβρίου 2021 έγγραφο του ΓΕΕΘΑ, δίνονται οδηγίες για όσους στρατιωτικούς έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων και μεταξύ άλλων αναφέρονται τα παρακάτω:

Το προσωπικό που τελεί σε αναστολή παραμένει στη βασική κατάσταση των εν ενεργεία στελεχών.

Το προσωπικό που τίθεται σε αναστολή καθηκόντων δεν διαγράφεται από τη Μονάδα/Υπηρεσία του και υποχρεούται να επιστρέψει σε αυτή, με την άρση της αναστολής.

Κατά τη διάρκεια που τελεί στο ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων του, δε δύναται να ασκεί οποτοδήποτε επάγγελμά ή αμειβόμενη εργασία.

Το μέτρο της αναστολής καθηκόντων διαρρηγνύει, κατά τρόπο προσωρινό αλλά πραγματικό, τους όρους της εργασιακής σχέσης που αφορούν στην υποχρέωση εκτέλεσης εργασίας και παροχής έργου μεταξύ του προσωπικού και της Υπηρεσίας, με συνέπεια να κάμπτεται η αναγκαιότητα και υποχρέωση της αδιάλειπτης και πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας των στελεχών κατά τη διάρκεια της αναστολής καθηκόντων τους.

Τα στελέχη που τελούν σε αναστολή καθηκόντων και επιθυμούν να μετοικήσουν σε τόπο διάφορο της Μονάδας ή Υπηρεσίας που είναι εγγεγραμμένοι, υποχρεούνται να ενημερώνουν κάθε φορά το αρμόδιο Τμήμα/Γραφείο Προσωπικού, μέσω αναφοράς, για τη νέα κατοικία τους, μέχρι τη λήξη της αναστολής των καθηκόντων τους.

Διαβάστε το έγγραφο στον ιστότοπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ