Δευτέρα 06/05/2024

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και 7 μηνών

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών.

Εάν η απόφαση οριστικοποιηθεί από το Εφετείο και το Ανώτατο Δικαστήριο, η δημαρχία του Ιμάμογλου ολοκληρώνεται και δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία.

Ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών στη μήνυση που κατατέθηκε για φερόμενη προσβολή μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου.

Στις 30 Οκτωβρίου 2019 παρευρέθηκε στο Συνέδριο Τοπικών και Περιφερειακών Διοικήσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Στην ομιλία του σε αυτό το συνέδριο, ο Ιμάμογλου είπε ότι οι δημόσιοι πόροι χρησιμοποιήθηκαν απεριόριστα υπέρ της κυβέρνησης κατά την εκλογική διαδικασία, η γλώσσα που δίχασε και πόλωσε την κοινωνία χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των εκλογών, οι ενέργειες και οι πρακτικές του Προέδρου και των μελών του υπουργικού συμβουλίου που δεν έλαβαν υπόψη τους εκλογικές απαγορεύσεις και ότι το Anadolu Agency, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, ήθελε να χειραγωγήσει τα εκλογικά αποτελέσματα.

Ο Ιμάμογλου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ήθελε να κερδίσει ακυρώνοντας τις εκλογές της 31ης Μαρτίου με απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, το οποίο είναι εξουσιοδοτημένο να διαχειρίζεται.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού έκανε μια δήλωση στις 4 Νοεμβρίου 2019 και είπε για τον Ιμάμογλου για την ομιλία του στο συνέδριο: “λέω στον ηλίθιο που πήγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και παραπονέθηκε για την Τουρκία, αυτό το έθνος θα σας κάνει να το πληρώσετε. Αυτή η δουλειά δεν είναι τόσο δωρεάν”.

Την ίδια ημέρα (4 Νοεμβρίου 2019), ο Ιμάμογλου έκανε μια δήλωση στα μέλη του Τύπου όταν του υπενθύμισαν αυτά τα λόγια του Σοϊλού: “όταν κοιτάμε τα πράγματα που συμβαίνουν στο σημείο εκείνων που ακύρωσαν τις εκλογές στις 31 Μαρτίου και εκεί που στεκόμαστε στα μάτια τους στον κόσμο και στην Ευρώπη, είναι ακριβώς 31 Μαρτίου”, είπε. “Όσοι ακύρωσαν τις εκλογές είναι ηλίθιοι, ας επικεντρωθούμε πρώτα εκεί, συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Εικόνα (σύνθεση) Ekrem İmamoğlu μέσω facebook.com
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Εικόνα (σύνθεση) Ekrem İmamoğlu μέσω facebook.com

Στη συνέχεια, η Γενική Εισαγγελία της Ανατολίας της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα μετά από ειδοποίηση της Προεδρίας του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου και στη συνέχεια κατατέθηκε μήνυση.

Στο κατηγορητήριο, αναφέρθηκε ότι ο Ιμάμογλου είχε διαπράξει το αδίκημα της “ανοιχτής προσβολής δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονταν ως επιτροπή λόγω των καθηκόντων τους” κατά του Σάντι Γκιουβέν, ο οποίος ήταν τότε Πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, και 10 μελών του.

Εάν αποφασιστεί ότι έχει διαπράξει το αδίκημα της εξύβρισης και του επιβληθεί ποινή φυλάκισης, ο Εκρέμ Ιμάμογλου θα αποκλειστεί από την πολιτική. 

Τους “καθαρίζει” ο Ερντογάν στην Τουρκία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ