Πέμπτη 02/05/2024

Τουρκία: Έκανε δεκτή την βοήθεια από την Κύπρο μετά το αρχικό όχι

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Δημητρίου, ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα αποδέχτηκε την προσφορά βοήθειας.

Μετά τους σεισμούς η Άγκυρα δέχθηκε τις προσφορές βοήθειας από πολλές χώρες, ενώ ανακοινώθηκε ότι η προσφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας απορρίφθηκε.

Σήμερα, 8 Φεβρουαρίου 2023, ο Δημήτρης Δημητρίου, Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, μοιράστηκε την εξέλιξη σχετικά με το θέμα στον λογαριασμό του στο Twitter, δηλώνοντας ότι:”η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε προ ολίγου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.”

Την ίδια ημέρα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας από το Χατάι αναφέρθηκε στη διεθνή βοήθεια που στάλθηκε στην Τουρκία.

“Η υποστήριξη προέρχεται από περισσότερες από 60 χώρες”, είπε και απαρίθμησε… πέντε. Το Αζερμπαϊτζάν, το Ισραήλ, την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Κουβέιτ.

“Θα τα εξηγήσω όλα ονομαστικά αργότερα. Συγκεκριμένα, το Αζερμπαϊτζάν, όπως και το Ισραήλ, έχουν υποστηρίξει, όπως και η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, όλα αυτά έχουν επίσης υποστηρίξει”, είπε.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ