Δευτέρα 06/05/2024

Τουρκία αποτελέσματα εκλογών: Πρώτος ο Ερντογάν και το AKP – Χάρτης

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Τα αποτελέσματα εκλογών στην Τουρκία δείχνουν ότι πρώτος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η συμμαχία του AKP.

Τουρκία αποτελέσματα εκλογών

Σύμφωνα με τα κρατικά τουρκικά ΜΜΕ, στο 90,61% των καταμετρημένων ψήφων για τις προεδρικές εκλογές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι λίγο κάτω από το 50% που του δίνει την εκλογή στον α’ γύρο, συγκεκριμένα την ώρα (14 23:00 Μαΐου) που γραφόταν το άρθρο είχε 49,86%.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου την ίδια ώρα έχει 44,38%, ο Σινάν Ογκάν 5,30% και ο Μουχαρέμ Ιντζέ 0,46%.

Όσον αφορά στις βουλευτικές εκλογές η “συμμαχία δημοκρατίας” του κόμματος του Ερντογάν με τα κόμματα MHP, ΒΒΡ και “Ευημερία και πάλι” συγκεντρώνει στο 88,31% των καταμετρημένων ψήφων το 50,32%. Η “εθνική συμμαχία” των CHP και “Καλό κόμμα” είναι δεύτερη με 34,65%.

Χάρτης με αποτελέσματα τουρκικών εκλογών

Δείτε στην παρακάτω εικόνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών καθώς και χάρτη των βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία.

Με πορτοκαλί χρώμα είναι οι περιοχές όπου προηγείται ο Ερντογάν ενώ με κόκκινο οι περιοχές όπου έχει προβάδισμα ο Κιλιτσντάρογλου. Με μωβ είναι οι περιοχές στις οποίες προηγείται η “Συμμαχία Εργασίας και Ελευθερίας” (Εργατικό Κόμμα Τουρκίας και το Πράσινο Αριστερό Κόμμα (συνασπισμός κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Κουρδικού HDP).

Ο Ερντογάν αντλεί μεγαλύτερα ποσοστά στην ενδοχώρα της Τουρκίας και την Ανατολία ενώ Κιλιτσντάρογλου από τα μικρασιατικά παράλια, την Κωνσταντινούπολη και την ευρωπαϊκή Τουρκία (γεωγραφικά).

Τουρκία αποτελέσματα στις εκλογές (23:30 της 14ης Μαΐου 2023)
Τουρκία αποτελέσματα στις εκλογές (23:30 της 14ης Μαΐου 2023)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ