Σάββατο 04/05/2024

Ισραήλ: Οι πιλότοι των Απάτσι λάμβαναν πληροφορίες μέσω τηλεφώνου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Οι πιλότοι των Απάτσι του Ισραήλ λάμβαναν πληροφορίες μέσω τηλεφώνου τις πρώτες ώρες της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Αυτό αναφέρει η ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet σε άρθρο της με τίτλο “Εξαπάτηση ελικοπτέρων από τη Χαμάς και καθοδήγηση πιλότων στο WhatsApp” που δημοσιεύθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2023.

Όπως αναφέρεται στον υπότιτλο του άρθρου, δόθηκε εντολή στους τρομοκράτες της Χαμάς “να μην τρέχουν για να νομίσει η Αεροπορία ότι ήταν Ισραηλινοί”.

Η ισραηλινή Ynet σημειώνει ότι τα πρώτα ελικόπτερα Απάτσι απογειώθηκαν από αεροπορική βάση Ramat David στο βόρειο Ισραήλ και έφτασαν στη Λωρίδα της Γάζας περίπου μία ώρα μετά την έναρξη των μαχών.

Οι πιλότοι των Απάτσι, αναφέρει η ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet, ότι “συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε τεράστια δυσκολία να διακρίνουν μέσα στα κατεχόμενα φυλάκια και οικισμούς ποιος ήταν τρομοκράτης και ποιος ήταν στρατιώτης ή πολίτης” και για αυτό το λόγο “αποφασίστηκε ότι η πρώτη αποστολή των ελικοπτέρων και των ένοπλων drones ήταν να σταματήσουν τη ροή των τρομοκρατών και δολοφονικού όχλου που ξεχύθηκε στο ισραηλινό έδαφος μέσα από τα κενά του φράχτη”.

Το εν λόγω δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας περιγράφει την έλλειψη πληροφοριών που υπήρχε στο πεδίο της μάχης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “η αεροπορική δραστηριότητα του Ισραήλ την πρώτη μέρα δεν ήταν οργανωμένη.” Οι πιλότοι αυτοσχεδίασαν λύσεις στην περίπλοκη και πρωτόγνωρη κατάσταση και μεγάλο μέρος της κατεύθυνσης πυρών και η παραλαβή των στόχων από τις δυνάμεις που μάχονταν στο πεδίο έφτασε στους πιλότους μέσω τηλεφώνου, κλήσεις ή αποστολή φωτογραφιών στο WhatsApp.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ