Σάββατο 04/05/2024

Ιαπωνία: Δολοφονήθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε πέθανε την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκε ενώ εκφωνούσε ομιλία στη δυτική πόλη Νάρα, δύο ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας πυροβολήθηκε από έναν 41χρονο από πίσω γύρω στις 11:30 π.μ. τοπική ώρα Ιαπωνίας όταν μιλούσε μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό Yamato-Saidaiji του Kintetsu. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου πέθανε στις 17:03. Έφερε τραύματα στο στήθος και τον λαιμό.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε

Σίνζο Άμπε: Ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Ο 67χρονος Σίνζο Άμπε είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και ο επί μακρόν ηγέτης του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Σίνζο Άμπε ήταν 52 ετών όταν έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός το 2006, ο νεαρότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιαπωνίας.

Η πρώτη θητεία του Άμπε ήταν ταραχώδης, μαστιζόταν από σκάνδαλα και διχόνοια και περιορίστηκε από μια απότομη παραίτηση. Αφού αρχικά υπέδειξε ότι παραιτείται για πολιτικούς λόγους, αναγνώρισε ότι έπασχε από μια ασθένεια που αργότερα διαγνώστηκε ως ελκώδης κολίτιδα.

Έβαλε ξανά υποψηφιότητα και επανεκλέχθηκε το 2012.

Ο Άμπε επρόκειτο να παραμείνει μέχρι τα τέλη του 2021, δίνοντάς του την ευκαιρία να δει ένα τελευταίο γεγονός στην ιστορική του θητεία -τους αναβληθέντες Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Αλλά σε μια ανακοίνωση σοκ, παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2020, με την επανεμφάνιση της ελκώδους κολίτιδας οπότε ολοκληρώθηκε η δεύτερη θητεία του.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ