Σάββατο 04/05/2024

Αρμενία: Περισσότεροι από 100.000 εκτοπισμένοι από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Αρμενία έχει ήδη δεχτεί περισσότερους από 100.000 πρόσφυγες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Από την περασμένη Κυριακή, περισσότεροι από 100.000 Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που αντιπροσωπεύει το 83% του συνολικού πληθυσμού του, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και πήγαν στην Αρμενία.

Μια από τις παλαιότερες χριστιανικές κοινότητες στον κόσμο καταστρέφεται…

“Αυτή τη στιγμή, 100.417 εκτοπισμένοι από το Ναγκόρνο Καραμπάχ έχουν φτάσει στην Αρμενία”, δήλωσε η Ναζέλι Μπαγντασαριάν, εκπρόσωπος του Αρμένιου πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν, στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, σε συνέντευξη Τύπου που παρουσίασε την πρόοδο των εργασιών του Ανθρωπιστικού Κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι, από 1 Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με διάταγμα του ηγέτη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, Σαμβέλ Σαχραμανιάν, θα πάψει να υφίσταται η Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) και θα ενσωματωθεί στο νομικό και διοικητικό σύστημα του Αζερμπαϊτζάν.

Η πλειονότητα των προσφύγων έχει οικογένεια ή φίλους για να εγκατασταθεί προσωρινά στην Αρμενία, ενώ περίπου 32.200, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν αποδεχτεί καταλύματα που προσφέρουν οι αρχές.

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος έχει επανειλημμένα καταγγείλει ότι το Αζερμπαϊτζάν διενεργεί “εθνοκάθαρση”, δήλωσε την Πέμπτη που μας πέρασε, ότι τις επόμενες ημέρες “δεν θα μείνουν Αρμένιοι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.”

Το Αζερμπαϊτζάν έχει απορρίψει κατηγορηματικά τις κατηγορίες για “εθνοκάθαρση” και υποστηρίζει ότι η αποχώρηση των Αρμενίων από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ “είναι προσωπική και ατομική απόφαση και δεν έχει καμία σχέση με αναγκαστική μετεγκατάσταση.”

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ υποσχέθηκε να εγγυηθεί τα δικαιώματα των Αρμενίων που παραμένουν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά τα λόγια του δεν βοήθησαν στην αποτροπή της εκκένωσης του εδάφους από τους Αρμένιους.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι θα στείλει αποστολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, η οποία αποτελείται από δέκα άτομα και έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν, για να αξιολογήσει την κατάσταση και να εντοπίσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες σε αυτήν την περιοχή.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ