Τρίτη 07/05/2024

SMART ePANTS: Έξυπνα ρούχα παρακολούθησης φτιάχνει το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Έξυπνα ρούχα παρακολούθησης SMART ePANTS φτιάχνει το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας.

Αυτό ανακοίνωσε το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικής Άμυνας.

Το πρόγραμμα SMART ePANTS επιδιώκει να αναπτύξει ρούχα με ενσωματωμένα συστήματα αισθητήρων ήχου, βίντεο και γεωεντοπισμού που διαθέτουν την ίδια ελαστικότητα, δυνατότητα κάμψης, δυνατότητα πλύσης και άνεση με τα κανονικά υφάσματα.

“Συνδυάζοντας αυτές τις συσκευές απευθείας σε ρούχα, το προσωπικό των Μυστικών Υπηρεσιών (Intelligence Community) θα μπορεί να καταγράφει πληροφορίες από το περιβάλλον του χωρίς χέρια, χωρίς να χρειάζεται να φοράει άβολες, ογκώδεις και άκαμπτες συσκευές. Ως αποτέλεσμα, το προσωπικό θα έχει μεγαλύτερο εύρος κίνησης, βελτιώνοντας έτσι τον χρόνο απόκρισής του σε δύσκολες συνθήκες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Intelligence Advanced Research Projects Activity (IARPA).

Τα έξυπνα υφάσματα SMART ePANTS

Τα έξυπνα υφάσματα κατηγοριοποιούνται γενικά σε ενεργητικά (Active Smart Textile:AST) και παθητικά (Passive Smart Textiles: PST). Σε παθητικά συστήματα, όπως το Gore-Tex , η φυσική δομή του υλικού μπορεί να βοηθήσει στη θέρμανση, την ψύξη, την πυροπροστασία ή την εξάτμιση υγρασίας. Αντίθετα, τα ενεργητικά έξυπνα υφάσματα, όπως τα σχέδια του SMART ePANTS βασίζονται σε ενσωματωμένους ενεργοποιητές και αισθητήρες για τον εντοπισμό, την ερμηνεία και την αντίδραση σε περιβαλλοντικές πληροφορίες.

Η έρευνα για τα ενεργά έξυπνα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας όπου τα υφάσματα έχουν σχεδιαστεί για να προσαρμόζονται και να αλλάζουν τη λειτουργικότητά τους ως απόκριση στις αλλαγές στο εξωτερικό τους περιβάλλον ή/και στη συμβολή του χρήστη.

Ο στόχος του έργου SMART ePANTS είναι η κατασκευή συστημάτων αισθητήρων που ενσωματώνονται άνετα στα κύρια ρούχα (π.χ. πουκάμισα, παντελόνια, κάλτσες και εσώρουχα).

Η ανάπτυξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις: μια αρχική φάση 18 μηνών “απόδειξη της ιδέας” ή “κατασκευή της”, μια φάση 12 μηνών “φόρεσέ το” και μια φάση 12 μηνών “πλύν’το”.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ