Δευτέρα 29/04/2024

Πολεμική Αεροπορία: Πλήρως επιχειρησιακή η 332 Μοίρα με τα Rafale

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Πλήρως επιχειρησιακή η 332 Μοίρα με τα Rafale

Αυτό ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας – ΓΕΑ, σήμερα 25 Σεπτεμβρίου 2023, το οποίο τονίζει ότι ότι η 332 Μοίρα με τα αεροσκάφη Rafale εντάσσεται στην επιχειρησιακή δομή και σχεδιασμό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το μαχητικό αεροσκάφος Rafale μπορεί να καλύψει πολλαπλούς ρόλους ταυτόχρονα (omnirole), επιτρέποντας τη διεξαγωγή διαφορετικών αποστολών κατά την ίδια πτήση. Διαθέτει 14 σταθμούς ανάρτησης και μπορεί να μεταφέρει έως και 9,5 τόνους εξωτερικών φορτίων.

Δύναται να φέρει έναν μεγάλο αριθμό όπλων, όπως τον πύραυλο αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς Meteor, τους πυραύλους MICA EM και IR, τον πύραυλο πλεύσης SCALP EG και τον πύραυλο αέρος-επιφανείας Exocet AM39 Block 2 Mod 2, καθώς επίσης και όπλα ακριβείας όπως GBU 12/16/24 και AASM, ενώ φέρει ένα πυροβόλο των 30 mm.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

“Από τη Δευτέρα 11 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της Τακτικής Αξιολόγησης της 114 Πτέρυγας Μάχης (114ΠΜ), πραγματοποιήθηκε, από Ομάδα Αξιολόγησης του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, η Τελική Επιχειρησιακή Αξιολόγηση (Final Operational Capability – FOC) της 332 Μοίρας.

Η Μοίρα αξιολογήθηκε ως προς την επιχειρησιακή της ικανότητα, υποστήριξη και διαλειτουργικότητα, σε όλο το εύρος των επιχειρήσεων που θα κληθεί να εκτελέσει, και όπως και στην Αρχική Επιχειρησιακή Αξιολόγηση (Initial Operational Capability – IOC), ανταπεξήλθε με απόλυτη επιτυχία.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σηματοδοτεί το πολύ υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ετοιμότητας της 332 Μοίρας με αεροσκάφη Rafale, και την πλήρη ένταξή της στην επιχειρησιακή δομή και σχεδιασμό της Πολεμικής Αεροπορίας.”

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ