Δευτέρα 29/04/2024

Πολεμική Αεροπορία: Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε το Κατάρ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στο Κατάρ: Στο επίκεντρο η αναβάθμιση της συνεργασίας σε επιχειρησιακό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κατάρ, από τις 12 έως τις 14 Δεκεμβρίου 2023 κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του ομολόγου του, Major General Jassim Mohammed Ahmed Al-Mannai.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας επισκέφθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2023 το Αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του και παρακολούθησε ενημέρωση για την οργάνωση, την αποστολή και το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ. Στη συνέχεια, οι δύο Αρχηγοί συζήτησαν θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση της συνεργασίας των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών, τόσο στον επιχειρησιακό όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα και θέματα που αφορούν στην αμυντική τους συνεργασία.

Ο Αντιπτέραρχος Μπουρολιάς επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση Dukhan και παρακολούθησε τον τρόπο διεξαγωγής του πτητικού έργου της. Στη συνέχεια, μετέβη στο Air Operation Centre, στην Αεροπορική Βάση Al Udeid, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο του Κέντρου και στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Μοίρα αεροσκαφών Rafale, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις προοπτικές επέκτασης και αναβάθμισης της εκπαίδευσης στο πλαίσιο και της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Τέλος οι δραστηριότητες του Αρχηγού ΓΕΑ, ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Al Zaeem Mohammed Bin Abdullah Al Attiya Air Academy, όπου περιηγήθηκε στους χώρους της Σχολής και ενημερώθηκε για θέματα εκπαίδευσης. Επίσης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Ντόχα, Ιωάννη Ιωαννίδη, όπου συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ