Παρασκευή 17/05/2024

Ολοκληρώθηκε η NEPTUNE STRIKE 22

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η διασυμμαχική δραστηριότητα «NEPTUNE STRIKE 22» με την συμμετοχή Ναυτικών και Αεροπορικών Μονάδων του ΝΑΤΟ και του 6ου Στόλου (6th FLEET) των ΗΠΑ, αποσκοπούσε στην ομαλή ενσωμάτωση του Αεροπλανοφόρου USS HARRY S. TRUMAN και των συνοδών πλοίων αυτού (Carrier Strike Group 8 – CSG-8) στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο και εκτελέσθηκε από την 24 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2022.

NEPTUNE STRIKE 22

Στην «NEPTUNE STRIKE 22» οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συμμετείχαν με το Υποβρύχιο (Υ/Β) ΚΑΤΣΩΝΗΣ, 1 Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) P-3B ORION, 7 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16, 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-4, 1 Αερομεταφερόμενο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) EMB-145Η, ενώ διατέθηκε και το 2ο ΑΚΕ (Αεροπορικός Έλεγχος Μέσων Αεράμυνας – Κέντρο Σύνθεσης και Παραγωγής Αεροπορικής Εικόνας) στην Πάρνηθα.

NEPTUNE STRIKE 22

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η συμμετοχή της Χώρας μας στην «NEPTUNE STRIKE – 22» εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ό,τι αφορά στις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων για την επαύξηση της μαχητικής ικανότητάς τους, και της διαλειτουργικότητάς τους σε Συμμαχικό επίπεδο, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου και πέραν αυτής.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ