Δευτέρα 29/04/2024

NRDC-GR: Ολοκληρώθηκε η ΝΑΤΟϊκή άσκηση GORDIAN KNOT 2023

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ολοκληρώθηκε η ΝΑΤΟϊκή άσκηση GORDIAN KNOT 2023 στην Θεσσαλονίκη.

Η άσκηση “GORDIAN KNOT 2023” (ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ) πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 10-17 Νοεμβρίου 2023, με τη συμμετοχή 531 Αξιωματικών του Στρατηγείου NATO Rapid Deployable Corps-Greece (NRDC-GR) και ετέρων συμμαχικών δομών του ΝΑΤΟ από 13 κράτη – μέλη της Συμμαχίας.

Άσκηση GORDIAN KNOT 2023 του Στρατηγείου NATO Rapid Deployable Corps-Greece (NRDC-GR)

Σκοπός της άσκησης ήταν ο σχεδιασμός και η διεξαγωγή επιχειρήσεων τακτικού επιπέδου σε ένα πολυδιάστατο πεδίο μάχης, σε εφαρμογή του Άρθρου 5 της ιδρυτικής συνθήκης που αφορά στην συλλογική άμυνα.

Το προσωπικό ασκήθηκε σε κρίσιμες Λειτουργίες Μάχης και διαδικασίες, εξασφαλίζοντας την διαλειτουργικότητά του σε όλα τα επίπεδα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες και τακτικές της Συμμαχίας.

Όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας – ΓΕΕΘΑ, το NRDC-GR είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο Στρατηγείο της δομής δυνάμεων του ΝΑΤΟ, το οποίο μέσω πληθώρας εκπαιδεύσεων και άλλων δράσεων διατηρεί υψηλή ετοιμότητα ανάπτυξης σε οποιαδήποτε περιοχή διακλαδικών επιχειρήσεων απαιτηθεί προκειμένου να είναι ικανό να αντιμετωπίσει με επιτυχία οποιαδήποτε αποστολή του ανατεθεί.

Άσκηση GORDIAN KNOT 2023 του Στρατηγείου NATO Rapid Deployable Corps-Greece (NRDC-GR)

Η DV Day της GORDIAN KNOT 2023

Κατά την διάρκειά της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV Day) στο Στρατόπεδο “ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ” στην Άσσηρο στις 16 Νοεμβρίου 2023, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την λειτουργία και την αποστολή ενός πλήρως αναπτυγμένου Στρατηγείου της Δομής Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ικανού να αναλάβει με επιτυχία διασυμμαχικές επιχειρήσεις συλλογικής άμυνας, που είναι και οι πλέον πολύπλοκες και απαιτητικές, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και σε οποιαδήποτε περιοχή απαιτηθεί να επιχειρήσει.

Στην DV Day της άσκησης GORDIAN KNOT 2023 παρέστησαν:

  • Ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.
  • Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Χάρης Αηδονόπουλος, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα.
  • Ο Διοικητής Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος.
  • Διοικητές και αντιπροσωπείες Διοικήσεων της Δομής Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Επίτιμοι Διοικητές του Γ΄ΣΣ/NRDC-GR, Πρόξενοι και Ακόλουθοι Άμυνας των συμμετεχόντων κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.

Δείτε βίντεο του NRDC-GR για την άσκηση:

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ