Σάββατο 04/05/2024

Εορτασμός του Προστάτη του Στρατού Ξηράς, Αγίου Γεωργίου, στη Σχολή Πεζικού

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Μεγαλομάρτυρας Άγιος Γεώργιος, Προστάτης του Στρατού Ξηράς, στην έδρα της Σχολής Πεζικού, στη Χαλκίδα σήμερα 29 Απριλίου 2022.

Στην τελετή εορτασμού παρέστη ο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παραβρέθηκαν επίσης, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ΠΣ Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, εκπρόσωποι των Αρχηγών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και ΕΛ.ΑΣ., καθώς και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων κρατών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο ΥΦΕΘΑ Χαρδαλιάς παρακολούθησε τη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών του 3ου Συντάγματος Πεζικού κατά την περίοδο 1912 – 1922.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας περιηγήθηκε στη στατική έκθεση οπλικών συστημάτων και μέσων στον προαύλιο χώρο της Σχολής και επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Μουσείο της, με τα σημαντικής αξίας ιστορικά και πολεμικά κειμήλια.

Στη διάρκεια της τελετής, από αναπτυγμένο εποχούμενο ψηφιακό τακτικό σύστημα επικοινωνιών, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αντάλλαξε ευχές μέσω βιντεοκλήσης με στελέχη και οπλίτες θητείας που επανδρώνουν τα Επιτηρητικά Φυλάκια «ΔΙΛΟΦΟΥ» και «ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ».

Δείτε το βίντεο του ΥΠΕΘΑ από τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στη Σχολή Πεζικού:

Το Podcast του ΓΕΕΘΑ “Φωνές Ηρώων από το Εικονοστάσι του Γένους”

Το podcast στρατιωτικής θεματολογίας του ΓΕΕΘΑ είναι αφιερωμένο στους άνδρες και τις γυναίκες του Στρατού Ξηράς, που στις 29 Απριλίου τιμούν με λαμπρότητα τον Προστάτη τους Άγιο Γεώργιο.

Το podcast με τίτλο «Φωνές Ηρώων από το Εικονοστάσι του Γένους» ξαναζωντανεύει τις φωνές των Μεγάλων Ηρώων μας, όπως αυτές αντήχησαν στα πεδία των μαχών κατά τους αγώνες που έδωσε ο Στρατός Ξηράς για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της Ελλάδας.

Στην ηχογράφηση του αφιερώματος αποδέχτηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει ο ηθοποιός κ. Κώστας Αποστολάκης, ο οποίος με την ξεχωριστή φωνή του απήγγειλε κείμενα υψηλής ιστορικής αξίας για την Πατρίδα μας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ