Δευτέρα 13/05/2024

Τουρκία: Αμετάβλητη η εξωτερική πολιτική απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο εάν εκλεγεί ο Κιλιτσντάρογλου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Εάν ηττηθεί ο Ερντογάν και νικήσει ο Κιλιτσντάρογλου στις εκλογές της 14ης Μαΐου 2023 η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο θα παραμείνει αμετάβλητη.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ είναι αναμφισβήτητα στο χειρότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών.

Εκτός από τη συχνά εμπρηστική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η επιδείνωση των σχέσεων έχει ως αιτίες την αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία, τις ένοπλες επιθέσεις κατά της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακής SDF (Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας) στη Συρία, τις κατηγορίες για αμερικανική υποστήριξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν το 2016, τις αμφισβητήσεις των θαλασσίων συνόρων στο Αιγαίο και κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξή του στους Financial Times, είπε ότι εάν εκλεγεί θα κινηθεί αμέσως προς την επανέναρξη των συνομιλιών για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, τόνισε ότι η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, θα διατηρήσει οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία, παρόλο που “δεν θεωρούμε σωστό για τον Βλαντιμίρ Πούτιν να επιτεθεί και να καταλάβει την Ουκρανία.”

Οι εντάσεις σίγουρα θα υποχωρούσαν από μια κυβέρνηση της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ωστόσο εκτιμάται ότι η ήττα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα σήμαινε αναμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής.

Έτσι, οι θέσεις της Τουρκίας σχετικά με την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και με την Κίνα και τη Ρωσία θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ