Παρασκευή 03/05/2024

Ρωσία: Στα “μη φιλικά κράτη” η Ελλάδα – Ολόκληρη η λίστα με τις “μη φιλικές χώρες”

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Ελλάδα, η Δανία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Σλοβακία περιλαμβάνονται στη λίστα με τις μη φιλικές χώρες προς τη Ρωσία. Ο κατάλογος (λίστα) με τα “μη φιλικά κράτη” προς τη Ρωσία

Η εντολή εγκρίθηκε ως μέρος της εφαρμογής του διατάγματος του Προέδρου Βλαντιμίρ της 23ης Απριλίου «Σχετικά με την εφαρμογή μέτρων επιρροής (αντίδρασης) σε εχθρικές ενέργειες ξένων κρατών». Το διάταγμα περιλαμβάνει τον περιορισμό, έως και την πλήρη απαγόρευση, για τις μη φιλικές χώρες της δυνατότητας πρόσληψης υπαλλήλων από άτομα που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσίας σε πρεσβείες, προξενεία και γραφεία αντιπροσωπείας κρατικών φορέων.

Ο κατάλογος με τα “μη φιλικά κράτη” που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση, εκτός από τα ονόματα των χωρών, υποδεικνύει τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσίας με τα οποία οι διπλωματικές αποστολές μη φιλικών χωρών και τα προξενικά τους γραφεία μπορούν να συνάψουν συμβάσεις εργασίας.

Έτσι, σύμφωνα με τη νέα διάταξη, η Ελλάδα έχει όριο 34 άτομα, η Δανία 20, η Σλοβακία 16. Η Σλοβενία ​​και η Κροατία δεν θα μπορούν να προσλάβουν υπαλλήλους στις διπλωματικές και προξενικές τους αποστολές.

Νωρίτερα, τον Μάιο του 2021, επιβλήθηκαν περιορισμοί στις διπλωματικές αποστολές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης σημειώνει ότι ο κατάλογος με τα μη φιλικά κράτη «δεν είναι οριστικός και, δεδομένων των συνεχιζόμενων εχθρικών ενεργειών ξένων κρατών που στρέφονται κατά των ρωσικών αποστολών στο εξωτερικό, μπορεί να επεκταθεί».

Οι “μη φιλικές χώρες” για την Ρωσία

Στις αρχές Μαρτίου, η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε μια λίστα με ξένα κράτη που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας, των ρωσικών εταιρειών και πολιτών. Αυτή η λίστα είναι γνωστή ως κατάλογος με τις “μη φιλικές χώρες” ή με τα “μη φιλικά κράτη

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Αυστραλία, την Αλβανία, την Ανδόρα, το Ηνωμένο Βασίλειο (συμπεριλαμβανομένου του νησιού Τζέρσεϋ και ελεγχόμενων υπερπόντιων εδαφών – νησί Ανγκουίλα, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Γιβραλτάρ), Ισλανδία, Καναδάς, Λιχτενστάιν, Μικρονησία, Μονακό, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Δημοκρατία της Κορέας, Άγιος Μαρίνος, Σκόπια, Σιγκαπούρη, ΗΠΑ, Ταϊβάν, Ουκρανία, Μαυροβούνιο, Ελβετία και Ιαπωνία.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ