Τρίτη 30/04/2024

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Οι νεκροί από τις Ένοπλες Δυνάμεις

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θρηνούν για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη τα οποία ανήκαν στην στρατιωτική οικογένεια.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στις 3 Μαρτίου 2023, ανακοίνωσε ότι έχουν ταυτοποιηθεί 54 νεκροί από τους συνολικά 57 ενώ “αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.”

Νεκροί από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία από ανοικτές πηγές, οι νεκροί από την σύγκρουση τρένων στη Λάρισα, που ανήκαν στην στρατιωτική οικογένεια είναι:

Η 21χρονη σπουδάστρια της ΣΣΑΣ Κλαούντια Λάτα. Η Κλαούντια γεννήθηκε στη Λάρισα και θα γινόταν Στρατιωτική Ιατρός.

Η Κλαούντια Λάτα (πρώτη αριστερά) και συνσπουδάστριές της στην ΣΣΑΣ, στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022.
Η Κλαούντια Λάτα (πρώτη αριστερά) και συνσπουδάστριές της στην ΣΣΑΣ, στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022.

Η 39χρονη ΕΠΟΠ Λένα Δουρμίκα. Η Έλενα υπηρετούσε στη Βέροια, στον 1ο Λόχο Διαβιβάσεων (1ης Μεραρχίας Πεζικού) και ήταν μητέρα δύο παιδιών.

Συγγενείς – σύζυγοι Στρατιωτικών

Η 42χρονη Βάγια Μπλέκα – Καρακώστα, σύζυγος Αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Η νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πήγαινε στην Θεσσαλονίκη ώστε να ταξιδέψει αεροπορικώς στις ΗΠΑ όπου βρισκόταν ο σύζυγός της και τα δύο τους παιδιά.

Η αιτία θανάτου

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας ως αιτία θανάτου, των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, αναφέρει τις “πολλαπλές βαριές κακώσεις σώματος”. Συγκεκριμένα στα πιστοποιητικά αναγράφεται:

“Πολλαπλές βαριές κακώσεις σώματος, συμβατές αναφερόμενου σιδηροδρομικού ατυχήματος (σύμφωνα με πληροφορίες της εντολοδότιδας αρχής θύμα ομαδικού σιδηροδρομικού ατυχήματος).

Ονόματα νεκρών

Μέχρι στιγμής (4/3/23) δεν υπάρχει διαθέσιμη επίσημη συγκεντρωτική κατάσταση με τα ονόματα των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023, καθόσον εκκρεμεί η ταυτοποίηση και η ενημέρωση των συγγενών.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ