Δευτέρα 29/04/2024

Θεοδωρικάκος: Παραβατικότητα ανηλίκων και ενδοοικογενειακή βία 2 μεγάλα προβλήματα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Έξαρση παρατηρείται στην παραβατικότητα ανηλίκων ενώ την ίδια ώρα έχουν σχηματιστεί 11.500 δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία το 2022.

Αυτά ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου.

Παραβατικότητα ανηλίκων: Μεγάλη μάστιγα που ξεκινάει από το διαδίκτυο και τα πρότυπα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι έχουμε ζήσει πάρα πολλά περιστατικά βίας ανηλίκων και εφήβων τα οποία χαρακτήρισε ως μία πάρα πολύ μεγάλη μάστιγα.

“Κάνουμε μία πολύ σκληρή, επίπονη και μεθοδική προσπάθεια με τις Διευθύνσεις Ανηλίκων. Με εκδηλώσεις που κάνουμε με τη συμμετοχή Ελλήνων αξιωματικών, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι μέσα στα σχολεία, στα οποία ενημερώνουμε για τη διαχείριση του διαδικτύου”, είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και αιτιολόγησε ότι “το διαδίκτυο σε πολύ μεγάλο βαθμό συνδέεται με τη διοργάνωση τέτοιου είδους βιαιοτήτων αλλά και με τη δημιουργία προτύπων.”

“Υπάρχει συνεργασία με σχολεία αλλά η αστυνομία πέραν αυτής της ενημερωτικής προσπάθειας, το μόνο που μπορεί μετά να κάνει είναι να επεμβαίνει με αστυνομικό τρόπο, το οποίο το κάνει αποτελεσματικά, αλλά το ζητούμενο είναι να μην φθάνει εκεί. Να μην πρέπει η Αστυνομία να συλλάβει 15χρονα παιδιά και να τα στείλει στη δικαιοσύνη“, σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ενδοοικογενειακή βία: 11.500 δικογραφίες το 2022

Όσον αφορά στην ενδοοικογενειακή βία ο Υπουργός είπε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο και τόνισε ότι “πέρυσι το 2022 η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε 11.500 δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία. 11.500 ζευγάρια μηνύθηκαν στη συντριπτική πλειοψηφία τα θύματα είναι γυναίκες και το πράγμα βρίσκεται στο σχεδόν απροχώρητο.”

Για τις ενέργειες της Αστυνομίας ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι έχουν ιδρυθεί 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και έχουν εκπαιδευτεί 6.000 Αστυνομικοί για την διαχείριση θεμάτων που σχετίζονται με την ενδοοικογενειακή βία.

Επίσης η ΕΛ.ΑΣ. συνεργάζεται με τη γραμμή 15900 του Υπουργείου Εργασίας που ασχολείται με τα θέματα ισότητας και οικογενειακής πολιτικής.

“Πιστεύω”, είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, “ότι και οι Δήμοι πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με αυτό το ζήτημα, ειδικά οι κοινωνικές υπηρεσίες, εμείς ενισχύουμε τη συνεργασία της Αστυνομίας με τους Δήμους.”

“Είμαι ο τελευταίος που θα ισχυριστώ ότι τα πάντα γίνονται τέλεια, έχουμε δει το πρόβλημα κάνουμε σοβαρές προσπάθειες όλοι μαζί, οι προσπάθειες αυτές πρέπει να ενισχυθούν, πρέπει να γίνουν πολύ πιο αποτελεσματικές, διότι δυστυχώς μετά την πανδημία το πρόβλημα έχει χειροτερέψει πολύ περισσότερο”, κατέληξε.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ