Παρασκευή 03/05/2024

Ιωάννινα: Παραπλανητικό έγγραφο για επιστράτευση – Τα λάθη και οι ύποπτοι

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Παραπλανητικό έγγραφο για δήθεν επιστράτευση διανεμήθηκε στα Ιωάννινα.

Το έγγραφο έχει αποστολέα την Στρατολογική Υπηρεσία Ηπείρου και αποδέκτες τον άρρενα πληθυσμό 18 έως 45 ετών.

Το έγγραφο είναι πασιφανέστατα παραπλανητικό καθόσον η πρόσκληση δεν γίνεται κατά αυτό τον τρόπο.

Η ανακοίνωση στην Φανερή Επιστράτευση όπως ήδη γράψαμε σε πρόσφατο άρθρο μας, προς ενημέρωση/υπενθύμιση των πολιτών, υποπτευόμενοι ότι θα υπάρξουν τυπάκια που θα δράσουν όπως το 2020, μπορεί να γίνει με ανακοίνωση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, Εφημερίδα), με τοιχοκόλληση Προκηρύξεων ή με επίδοση Φύλλου Ατομικής Πρόσκλησης (ΦΑΠ) στα οποία θα περιλαμβάνεται μια συνθηματική λέξη.

Πέραν αυτού, η Στρατολογική Υπηρεσία δεν δρα από μόνη της ή μετά τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Επιτελείου Στρατού, των Υπουργείων Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη καθώς και… ενός Συνδέσμου Βιομηχάνων (!). Η ανακοίνωση επιστράτευσης επίσης δεν αιτιολογεί/δικαιολογεί τους λόγους της επιστράτευσης αλλά διατάζει. Και οι επίστρατοι δεν αποστέλνονται σε “κάποιο μακρινό πόστο”.

Διαβάστε το παραπλανητικό έγγραφο:

Το παραπλανητικό έγγραφο για επιστράτευση στα Ιωάννινα
Το παραπλανητικό έγγραφο για επιστράτευση στα Ιωάννινα

Οι δράστες θα βρεθούν όπως και το 2020. Οι δράστες είναι γνωστού κύκλου, όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος από την “αιτιολόγηση/δικαιολόγηση” της δήθεν επιστράτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Σεπτεμβρίου 2021, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοίνωσε ότι εξιχνιάστηκε υπόθεση διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω παραπλανητικών μηνυμάτων κειμένου (SMS) και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 10 ημεδαπών, οι οποίοι στις 23 Ιουλίου 2020, την περίοδο όπου η Τουρκία προέβαινε σε προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού, έστελναν μαζικά, ψεύτικα SMS που καλούσαν τους πολίτες να παρουσιαστούν στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα για δήθεν χορήγηση Φύλλου Πορείας από το Στρατό.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ