Κυριακή 28/04/2024

Παιδικές κατασκηνώσεις 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις ΔΥΠΑ ΕΦΚΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ “τρέχουν” τα προγράμματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις 2023.

Μάθετε πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις 2023 για δικαιούχους ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και ΕΦΚΑ.

Παιδικές κατασκηνώσεις 2023 ΔΥΠΑ

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) έχει το πρόγραμμα επιδότησης δικαιούχων για τη διαμονή των παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών σε παιδικές κατασκηνώσεις που έχουν περιληφθεί στο Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για τις παιδικές κατασκηνώσεις 2023 καταρτίζεται από σχετική ΚΥΑ που εκδίδεται κάθε χρόνο και υλοποιείται κατά την περίοδο του καλοκαιριού, από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Δικαιούχοι για την επιταγή voucher παιδικών κατασκηνώσεων είναι εργαζόμενοι και άνεργοι με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 μέχρι 30.000€, οι οποίοι το έτος 2022:

  • είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ ή
  • έλαβαν τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
  • συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας) ή
  • είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον τεσσάρων μηνών κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (οικογενειακό εισόδημα, αριθμός παιδιών) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ. Σημειώνεται ότι, δεν μπορούν να συμμετάσχουν εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα οποιουδήποτε άλλου φορέα για το έτος 2023.

Οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελουμένων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του μητρώου παρόχων της ΔΥΠΑ με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Οι δικαιούχοι γονείς υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ.

Οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις της ΔΥΠΑ θα γίνεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ ως εξής:

  • στις 22.05.2023 θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1,2
  • στις 23.05.2023 θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 3,4
  • στις 24.05.2023 θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 5,6
  • στις 25.05.2023 θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 7,8
  • στις 26.05.2023 θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 9,0

Στις 27.05.2023 η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων από όλους τους ενδιαφερομένους ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ τους.

Παιδικές κατασκηνώσεις 2023 ΕΦΚΑ

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων του e-ΕΦΚΑ για το 2023, θα γίνουν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ηλεκτρονικά, σε ενιαία πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους, οι οποίοι προβλέπονται στα καταστατικά των πρώην φορέων.

Δικαιούχοι στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων 2023 του e-ΕΦΚΑ είναι:

  • Παιδιά ηλικίας 6-16 ετών (έτος γέννησης 2007-2017), εν ενεργεία ασφαλισμένων των
  • πρώην φορέων ΤΑΞΥ, ΤΥ∆ΚΥ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΙΣΥΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΤΤΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΣΕΥΠ, ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕ∆Ε, ΕΤΑΑ/ΤΣΑΥ, ΕΤΑΑ/ΤΠ∆Α-ΤΥ∆Α, ΕΤΑΑ/ΤΥ∆Π, ΕΤΑΑ/ΤΥ∆Θ, ΕΤΑΑ/ΤΥ∆Ε (μόνο ∆ικαστικοί Επιμελητές), ΕΤΑΑ/ΤΑΣ, ΟΑΕΕ, ΟΑΕΕ/ΤΑΝΤΠ, ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΠ-ΟΣΕ, ΤΑΠ-ΤΡΕΝΟΣΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ) και ΤΑΠΙΤ-ΤΑΠΕ Μετάλλου
  • Παιδιά ηλικίας 6-16 ετών (έτος γέννησης 2007-2017), συνταξιούχων των πρώην φορέων ETAA/TAN, ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΟΑΠ-∆ΕΗ, ΤΑΠ-ΟΣΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ), ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΙΣΥΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΤΤΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΣΕΥΠ και ΟΑΕΕ/ΤΑΝΤΠ
  • Παιδιά ηλικίας 6-16 ετών (έτος γέννησης 2007-2017), υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ (εν ενεργεία και συνταξιούχων) και των πρώην φορέων, οι οποίοι συγχωνεύτηκαν σε αυτόν.

Η επιλογή των δικαιούχων για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ θα γίνει κατόπιν μοριοδότησης με βάση το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και το πλήθος των ανηλίκων τέκνων των αιτούντων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν από τις 2 Ιουνίου 2023 και ώρα 09:00 έως και 7 Ιουνίου 2023 για όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους, συμπεριλαμβανομένης και της 6ης περιόδου, η οποία αφορά σε παιδιά με Αναπηρία.

Μάθετε ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ 2023

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ