Παρασκευή 03/05/2024

Ηλεκτρονικό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού στο gov.gr (ΦΕΚ 1761)

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ 1761 για την δημιουργία και τον σκοπό της υπηρεσίας “Ηλεκτρονικό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού” (Η.Β.Υ.Π.).

Σκοπός της υπηρεσίας είναι η ψηφιακή δημιουργία και τήρηση Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού καθιστώντας προσβάσιμες τις σχετικές ιατρικές πληροφορίες στους φυσικούς, θετούς ή αναδόχους γονείς ή τους ασκούντες την επιμέλεια των ανηλίκων, καθώς και των ίδιων των παιδιών όταν πλέον αυτά ενηλικιωθούν.

Επιπλέον, αναβαθμίζεται η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών από τους θεράποντες ιατρούς, μέσω της άμεσης πρόσβασης στο σύνολο των πληροφοριών υγείας του παιδιού. Το περιεχόμενο του Η.Β.Υ.Π. εντάσσεται στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (Α.Η.Φ.Υ.), το περιεχόμενο του οποίου τηρείται ισοβίως και είναι ενιαίο και υποχρεωτικό σε εθνικό επίπεδο.

Πως δημιουργείται το Ηλεκτρονικό Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού

Το Ηλεκτρονικό Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού και ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας του Παιδιού (Α.Η.Φ.Υ.) δημιουργούνται και ενεργοποιούνται είτε αυτόματα, μέσω διαλειτουργικότητας με την Ψηφιακή Δήλωση Γέννησης, είτε από τον θεράποντα ιατρό.

Ποιοι έχουν πρόσβαση στο Ηλεκτρονικό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού

Στην υπηρεσία “Ηλεκτρονικό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού” έχει πρόσβαση κάθε θεράπων ιατρός, οι φυσικοί, θετοί ή αναδόχοι γονείς ή ασκούντες την επιμέλεια των παιδιών καθώς και το ίδιο το παιδί μετά την ενηλικίωσή του.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία για τους φυσικούς, θετούς ή αναδόχους γονείς ή τους ασκούντες την επιμέλεια πραγματοποιείται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr με τη χρήση κωδικών – διαπιστευτηρίων του άρθρου 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184) και για την ολοκλήρωση της αυθεντικοποίησης απαιτείται η καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (One Time Password – OTP), ο οποίος αποστέλλεται μέσω του συστήματος στην κινητή συσκευή του χρήστη, καθώς επίσης και με κωδικούς πρόσβασης στον Α.Η.Φ.Υ., που χορηγούνται από τον εκάστοτε κατά νόμο αρμόδιο ιατρό ή φορέα.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία για το παιδί μετά την ενηλικίωσή του πραγματοποιείται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – EΨΠ) με τη χρήση κωδικών – διαπιστευτηρίων του άρθρου 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184) και για την ολοκλήρωση της αυθεντικοποίησης απαιτείται η καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (One Time Password – OTP), ο οποίος αποστέλλεται μέσω του συστήματος στην κινητή συσκευή του χρήστη.

Διαβάστε αναλυτικά το ΦΕΚ 1761 για το Ηλεκτρονικό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων (αρχείο PDF)

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ