Σάββατο 27/04/2024

Μητσοτάκης: Κάποιοι έστησαν ανθελληνική πλεκτάνη με τη “μικρή Μαρία”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Φτηνή και ύπουλη προπαγάνδα που διήρκησε επί εβδομάδες η ανύπαρκτη νεκρή “μικρή Μαρία” στον Έβρο .

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την παρουσίαση των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, είπε ότι κάποιοι έστησαν ανθελληνική πλεκτάνη με τη “μικρή Μαρία” και η προπαγάνδα την οποία χαρακτήρισε φτηνή και ύπουλη, διήρκησε επί εβδομάδες.

“Η Ελλάδα δεν αποτελεί σήμερα μόνο το ανατολικό φυλάκιο της Ευρώπης. Αποτελεί και μία δημιουργική κυψέλη ενσωμάτωσης όλων όσοι δικαιούνται, μπορούν και θέλουν να συνεχίσουν τη ζωή τους στην πατρίδα μας”, συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμίζοντας ότι “κάποια στιγμή θα πρέπει να διαχωριστεί η «ήρα από το στάρι».”

“Όπως πρέπει να εντοπίζουμε τη διαφορά μεταξύ των οικονομικών μεταναστών, των παράνομων οικονομικών μεταναστών και των αληθινών προσφύγων που δικαιούνται διεθνή προστασία, έτσι πρέπει να αποκαλύπτονται και όσοι επωφελούνται με ύποπτα παιχνίδια σε τόσο λεπτά ζητήματα.

Είναι κάτι που διαπιστώθηκε πρόσφατα όταν κάποιοι έστησαν μια ανθελληνική πλεκτάνη με δήθεν θύματα σε ελληνικό έδαφος. Με ένα ψέμα το οποίο διήρκησε επί εβδομάδες, το οποίο, δυστυχώς, απεδείχθη φτηνή και ύπουλη προπαγάνδα. Με ανύπαρκτη τη “μικρή Μαρία” που τάχα έχασε τη ζωή της από τσίμπημα σκορπιού”, είπε ο Πρωθυπουργός.

“Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με μέθοδο αλλά και με τόλμη στην αποτελεσματική διαχείριση της πρόκλησης του Μεταναστευτικού. Κρατά ασφαλή τα ανατολικά εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα απέναντι στις παράνομες ροές και απέναντι στους άθλιους εμπόρους ζωών και ελπίδων”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός εξήρε την πολύ σημαντική δουλειά που έχει γίνει στο υπουργείο σχετικά με την μείωση των μεταναστευτικών ροών αναφέροντας πως “το 2015, το 75% των παράνομων εισόδων στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασαν μέσα από την Ελλάδα. Πέρυσι ήταν μόλις το 5%. Στον ίδιο χρόνο, απετράπησαν περί τις 250.000 παράνομες είσοδοι στα χερσαία σύνορα και σχεδόν 45.000 στα θαλάσσια σύνορά μας.”

“Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού συνδυάζεται με ωφέλιμες λύσεις σε πολλά παράλληλα μέτωπα. Γιατί θυμίζω ότι εκτός από τα ζητήματα της στέγης, καταφέραμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την διατήρηση του χαμηλού φόρου προστιθέμενης αξίας στα πέντε νησιά τα οποία φιλοξενούν σήμερα δομές υποδοχής μεταναστών», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπογράμμισε δε ότι «προτεραιότητα της χώρας μας παραμένει πάντα, πρώτα και πάνω από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Το αγαθό της ζωής. Οι ελληνικές δυνάμεις, κυρίως το Λιμενικό μας, έχουν σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι θα χάνονταν στα νερά του Αιγαίου. Εκεί που τους στέλνουν έρμαια του καιρού οι συμμορίες της απέναντι όχθης.”

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Πρωθυπουργός στη διαχείριση του προβλήματος των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

“Θέλω να κάνω μια ειδική μνεία σε ένα άλλο πρόβλημα το οποίο κληρονομήσαμε από τη «δήθεν προοδευτική διακυβέρνηση του 2015- 2019» και αναφέρομαι στο δράμα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, όταν ιδρύσαμε ειδική γραμματεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την Ειρήνη Αγαπηδάκη και με την απόλυτη υποστήριξη του Υπουργείου και του Υπουργού, αλλά και της Υφυπουργού, της Σοφίας Βούλτεψη. Το λύσαμε το ζήτημα αυτό. Παραπάνω από 1.500 από αυτά τα προσφυγόπουλα έχουν μετακινηθεί σε άλλες χώρες, πολλά έχουν επανενωθεί με τις οικογένειές τους”, είπε.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα παραμένει σε εγρήγορση για το μέλλον.

“Η γεωγραφική θέση της Πατρίδας μας, σε συνδυασμό με τις εξωτερικές απειλές, δεν μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης και έχουμε χρέος να το διαφυλάξουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε πρόκληση που θα προκύψει στο Μεταναστευτικό. Έχουμε τις υποδομές, την τεχνογνωσία, το ανθρώπινο δυναμικό και πάνω από όλα την αποφασιστικότητα.

Δείτε στο βίντεο με ολόκληρη την ομιλία του Πρωθυπουργού:

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ