Κυριακή 28/04/2024

Ένοπλες Δυνάμεις: Τα εξοπλιστικά προγράμματα που “τρέχουν” το 2024

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Τα εξοπλιστικά προγράμματα που “τρέχουν” το 2024 για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στα μέσα Ιανουαρίου το ΚΥΣΕΑ θα αποφασίσει ποιοι θα είναι οι Αρχηγοί των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα αρχίσει ο σχεδιασμός για τις άμεσες, τις μεσοπρόθεσμες και τις μακροπρόθεσμες ανάγκες του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού.

Όπως έχει αναφέρει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2024, όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων θα επαναξιολογηθούν και θα προτεραιοποιθούν.

Ο Νίκος Δένδιας είχε αναφερθεί στις φρεγάτες FDI, στην αναβάθμιση των F-16 σε έκδοση Viper, στην παραλαβή των υπολοίπων 6 Rafale (νέας κατασκευής), και σε “μέσο χρόνο” στην αγορά των F-35.

Το 2024 και συγκεκριμένα το πρώτο δίμηνο αναμένονται τα πρώτα τρία Ανθυποβρυχιακά Ελικόπτερα MH-60R ROMEO και το 2ο εξάμηνο τα υπόλοιπα τέσσερα της παραγγελίας για το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο Στρατός Ξηράς αναμένει να παραλάβει εντός του 2024 τα υπόλοιπα 756 Τεθωρακισμένα Τροχοφόρα Οχήματα Αναγνωρίσεως Μ-1117.

Η Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να παραλάβει εντός του 2024 ακόμη τέσσερα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Μ-346 Block 5+ τα οποία θα αντικαταστήσουν τα Τ-2 Buckeye.

Τα πρώτα πυραυλικά συστήματα SPIKE NLOS για Στρατό Ξηράς και Πολεμικό Ναυτικό αναμένονται να έρθουν από το Ισραήλ -εκτός απροόπτου- στο τέλος του 2024.

Το πρώτο τετράμηνο 2024 θα αποφασιστεί εάν θα συνεχιστεί η διαδικασία για την αγορά 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ