Κυριακή 12/05/2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Αλλάζει ο “νόμος Κατρούγκαλου” για την εργασία συνταξιούχων

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Αλλαγή στο “νόμο Κατρούγκαλου” που τροποποιήθηκε από το “νόμο Βρούτση” όσον αφορά στην εργασία συνταξιούχων φέρνει η Νέα Δημοκρατία

Ο Νόμος 4387/2016, γνωστός ως “Νόμος Κατρούγκαλου“, προέβλεπε στο Άρθρο 20 ότι οι συνταξιούχοι που εργάζονται λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη, κύρια και επικουρική, κατά 30%. Το εν λόγω Άρθρο τροποποιήθηκε με τον λεγόμενο “νόμο Βρούτση” (Ν.4670/2020, άρθρο 27) και συμπεριλήφθηκαν οι συνταξιούχοι που εργάζονταν πριν από τις 13/5/2016 και συνέχιζαν να εργάζονται το 2020.

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σήμερα 2 Ιουλίου 2023, ότι η περικοπή της σύνταξης των εργαζόμενων συνταξιούχων θα είναι αναλογική.

“Όπως είναι σήμερα το σύστημα, ανεξαρτήτως του ποσού που λαμβάνει κάποιος συνταξιούχος από την εργασία που κάνει, χάνει αυτόματα το 30% της συντάξεώς του. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Δεν πρέπει να τιμωρείται ένας συνταξιούχος που για κάποιον λόγο χρειάζεται να συνεχίσει να εργάζεται. Το μέτρο δεν πρέπει να είναι τιμωρητικό. Αυτό που ισχύει τώρα με τη ρύθμιση Κατρούγκαλου είναι μια ποινή, τους απαγορεύει να εργάζονται και άρα, ευνοεί τη μαύρη εργασία”, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε επίσης η νέα ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία στην Βουλή.

Σύμφωνα με το “Νόμο Κατρούγκαλου”, ένας συνταξιούχος που λαμβάνει 1.200 ευρώ κύρια σύνταξη και 200 ευρώ επικουρική σύνταξη (σύνολο 1.400 ευρώ) εάν δουλέψει θα λάβει αντίστοιχα 840 και 140 ευρώ (σύνολο 980 ευρώ). Η συνολική σύνταξη (κύρια και επικουρική) είναι μειωμένη κατά 420 ευρώ, είτε ο συνταξιούχος δουλέψει ολόκληρο το μήνα είτε μόνο 5 ημέρες.

Με τη νέα ρύθμιση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο εργαζόμενος για 5 ημέρες συνταξιούχος του παραδείγματος θα “χάνει” το 5% της σύνταξης (70 ευρώ) και όχι το 30%.

Απ’ το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα… Εμείς θα προτείνουμε ένα νέο πιο δίκαιο σύστημα. Μηδέν περικοπή της σύνταξης!

Εφόσον ο συνταξιούχος μπορεί να εργασθεί γιατί να τιμωρείται με περικοπή των όσων δικαιούται; Εφόσον ο συνταξιούχος έκανε ένα “μαξιλαράκι” με την σύνταξη γιατί να μην μπορεί να βγάλει περισσότερα;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ