Σάββατο 27/04/2024

Υπ. Μετανάστευσης: 64% αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές το 2022

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Αύξηση στις μεταναστευτικές ροές κατά 64% σημειώθηκε το πρώτο οκτάμηνο του 2022 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, δήλωσε ότι “τα ποσοστά του Αυγούστου επιβεβαιώνουν την συστηματική πολιτική των προωθήσεων από την Τουρκία προς τη χώρα μας, αλλά παράλληλα και την αποτελεσματική πολιτική φύλαξης των συνόρων μας, και τη διαχείριση εν γένει του μεταναστευτικού.”

Θεοδωρικάκος: 1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν χθες από τον Έβρο

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας σήμερα 22/9 στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» αναφέρθηκε στη θωράκιση του Έβρου από τις παράνομες μεταναστευτικές ροές οι οποίες είναι οργανωμένο σχέδιο από πλευράς της Τουρκίας:

“Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της Τουρκίας. Σε πλείστες περιπτώσεις τους φέρνουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στα σύνορά μας. Επί του παρόντος η απειλή αυτή και το σχέδιο αυτό, δεν έχει πάρει τη μορφή του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου του 2020, αλλά παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να μην επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό.”

“Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, επαγρύπνηση και εγρήγορση υλοποιώντας το επιχειρησιακό Σχέδιο «Ακρίτας», σε πλήρη συντονισμό με τις Ένοπλες Δυνάμεις και ασφαλώς με τους Ακρίτες, με τους Εβρίτες πολίτες. Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τη συνεχιζόμενη προσπάθεια εργαλειοποίησης των μεταναστών από τους Τούρκους. Μόνο χθες 1500 παράτυπους μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα μας. Διαπίστωσαν όμως, την ισχυρότατη παρουσία μέτρων αποτροπής από την Ελληνική Αστυνομία.”

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Σεπτεμβρίου ο Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τον Βούλγαρο ομόλογό του Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών της Βουλγαρίας με τον οποίον συμφώνησαν στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών για την αποτελεσματικότερη θωράκιση των συνόρων της Ευρώπης με την Τουρκία, στον Έβρο.

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 23 Αυγούστου 2022 αποφασίστηκε η αναβάθμιση και ενίσχυση των μέσων επιτήρησης στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορά μας.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ