Σάββατο 27/04/2024

Ο Ερυθρός Σταυρός χτυπήθηκε με κυβερνοεπίθεση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η κυβερνοεπίθεση στον Ερυθρό Σταυρό θέτει σε κίνδυνο τα δεδομένα περισσότερων από πεντακοσίων χιλιάδων ανθρώπων

Η κυβερνοεπίθεση στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (Ερυθρός Σταυρός και Ερυθρά Ημισέληνος) έγινε αντιληπτή στις 18 Ιανουαρίου.

Η κυβερνοεπίθεση έθεσε σε κίνδυνο προσωπικά δεδομένα και εμπιστευτικές πληροφορίες περισσότερων από 515.000 εξαιρετικά ευάλωτων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους λόγω συγκρούσεων, μετανάστευσης και καταστροφής, αγνοουμένων και των οικογενειών τους και ατόμων υπό κράτηση.

Τα δεδομένα προέρχονται από τουλάχιστον 60 Εθνικές Εταιρείες του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου σε όλο τον κόσμο.

Τα δεδομένα που κλάπηκαν προέρχονται από την υπηρεσία Επαναφοράς Family Links, την οποία χρησιμοποιεί ο Ερυθρός Σταυρός για να επανενώσει τις οικογένειες.

Ο Ερυθρός Σταυρός ζήτησε από τους υπεύθυνους χάκερ να αποφύγουν την κατάχρηση των δεδομένων και ο γενικός διευθυντής έκανε μια επίσημη έκκληση λέγοντας:

“Οι ενέργειές σας θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν ακόμη περισσότερο κακό και πόνο σε όσους έχουν ήδη υπομείνει ανείπωτα δεινά. Οι πραγματικοί άνθρωποι, οι πραγματικές οικογένειες πίσω από τις πληροφορίες που έχετε τώρα είναι από τους λιγότερο ισχυρούς στον κόσμο. Κάντε το σωστό. Μην πουλήσετε, διαρρεύσετε ή χρησιμοποιήστε με άλλον τρόπο αυτά τα δεδομένα.”

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ