Τρίτη 07/05/2024

Πολωνία: Στο 4% του ΑΕΠ οι αμυντικές δαπάνες το 2023

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Πολωνία αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες για το 2023 ενόσω αυξάνεται η εθελοντική στρατιωτική θητεία.

Το σχέδιο της Πολωνίας είναι να δαπανήσει έως και το 4% του ΑΕΠ της για την άμυνα φέτος μπορεί να είναι το πιο φιλόδοξο από όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, είπε ο Πολωνός Πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι (Mateusz Morawiecki).

Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Άμυνας, Μάριους Μπλάστσακ (Mariusz Blaszczak), επισκέφθηκαν τη Δευτέρα τη 18η Μηχανοποιημένη Μεραρχία στο Σιέντλτσε, στην ανατολική Πολωνία.

Ο Μοραβιέτσκι είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνησή του είχε δώσει προτεραιότητα στην αύξηση της δύναμης των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων και ήθελε να δει περισσότερα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στη χώρα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ώθησε την κυβέρνηση να αυξήσει γρήγορα το μέγεθος και τη δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας.

“Γι’ αυτό φέτος θα κάνουμε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια, θα δαπανήσουμε το 4% του ΑΕΠ στις πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μπορεί να είναι η μεγαλύτερη δαπάνη για τον στρατό σε ποσοστιαία βάση μεταξύ όλων των κρατών μελών του ΝΑΤΟ”, είπε ο Πρωθυπουργός Μοραβιέτσκι.

Η Πολωνία πραγματοποίησε μια σειρά από μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές αγορές πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης Abrams και εκτοξευτών πυραύλων HIMARS από τις ΗΠΑ και οβιδοβόλων, τανκς και αεροσκαφών από τη Νότια Κορέα.

Σημειώνεται ότι 13.742 στρατιώτες εντάχθηκαν στο Πολωνικό Στρατό το 2022, αριθμός ρεκόρ μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

Το 2023, “τρέχει” στην Πολωνία η εκστρατεία “Γίνε Στρατιώτης της Δημοκρατίας της Πολωνίας”.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ