Σάββατο 04/05/2024

Ιαπωνία – Ινδία: 1η κοινή αεροπορική άσκηση κοντά στο Τόκιο

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Ιαπωνία και η Ινδία ξεκινούν την 1η κοινή αεροπορική άσκηση κοντά στο Τόκιο

Ξεκίνησε η κοινή αεροπορική άσκηση Veer Guardian-23, που διοργανώθηκε από ιαπωνικά και ινδικά πολεμικά αεροσκάφη στα βορειοανατολικά του Τόκιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιαπωνικού Υπουργείου Άμυνας, η Ιαπωνία και η Ινδία ξεκίνησαν κοινή αεροπορική άσκηση. Αυτή καταγράφηκε ως η πρώτη αεροπορική άσκηση μεταξύ των δύο χωρών.

Στην άσκηση, που ονομάζεται Veer Guardian-23, θα συμμετάσχουν 4 μαχητικά αεροσκάφη F-2 ​​και 4 F-15 από την Ιαπωνική Αεροπορική Δύναμη Αυτοάμυνας (ASDF – Air Self-Defense Force).

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν 4 αεροσκάφη Su-30MKI, 2 μεταγωγικά C-17 και αεροσκάφΟς ανεφοδιασμού IL-78 από την Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF).

Στην ανακοίνωση του ASDF τονίστηκε ότι οι ασκήσεις αποσκοπούσαν στην “αύξηση της αμοιβαίας κατανόησης και ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο αεροπορικών δυνάμεων”.

Η άσκηση, που διεξάγεται στη βάση Hyakuri στο Ibaraki, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Τόκιο, έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τις 26 Ιανουαρίου.

Αεροπορική άσκηση Veer Guardian 2023 από την Ιαπωνία και την Ινδία
Αεροπορική άσκηση Veer Guardian 2023 από την Ιαπωνία και την Ινδία

Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, που επικαλείται το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, η Ινδία είναι η πέμπτη χώρα με την οποία η Ιαπωνία εκτελεί μια τέτοια διμερή άσκηση μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις της Ινδίας με την Κίνα παραμένουν τεταμένες. Τον Ιούνιο του 2020 σε συνοριακή περιοχή Ινδίας – Κίνας στα Ιμαλάια σκοτώθηκαν 20 Ινδοί και 4 Κινέζοι στρατιώτες. Ήταν η πρώτη θανατηφόρα σύγκρουση μεταξύ των στρατευμάτων τους από το 1975.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ