Τρίτη 23/04/2024

Ιάπωνες επιστήμονες αναπτύσσουν μάσκα που λάμπει αν έχεις κορωνοϊό

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Όπως αναφέρουν ιαπωνικά πρακτορεία ειδήσεων, μια ομάδα επιστημόνων σε ένα πανεπιστήμιο στη δυτική Ιαπωνία ανέπτυξε μάσκες που λάμπουν όταν εκτίθενται στο υπεριώδες φως, εάν περιέχουν ίχνη του κορωνοϊού, χρησιμοποιώντας αντισώματα που εξάγονται από αυγά στρουθοκαμήλου.

Η ομάδα του Νομαρχιακού Πανεπιστημίου του Κιότο (Kyoto Prefectural University), με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Γιασουχίρο Τσουκαμότο, 52 ετών, ελπίζει ότι οι μάσκες θα προσφέρουν στους χρήστες έναν εύκολο τρόπο να ελέγξουν εάν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Με τις δοκιμές να συνεχίζονται για την πρακτική χρήση τους, η ομάδα στοχεύει να κερδίσει την έγκριση της κυβέρνησης για να πουλήσει τις μάσκες πιθανώς το επόμενο έτος.

Οι στρουθοκάμηλοι

Οι στρουθοκάμηλοι είναι σε θέση να παράγουν πολλά διαφορετικά είδη αντισωμάτων ή πρωτεϊνών που εξουδετερώνουν ξένες οντότητες στο σώμα.

Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η ομάδα έκανε ένεση σε θηλυκές στρουθοκάμηλους με μια ανενεργή και μη απειλητική μορφή του κορωνοϊού, εξάγοντας με επιτυχία μεγάλη ποσότητα αντισωμάτων από τα αυγά που γέννησαν.

Στη συνέχεια, η ομάδα ανέπτυξε ένα ειδικό φίλτρο που τοποθετείται μέσα στη μάσκα προσώπου. Το φίλτρο μπορεί να αφαιρεθεί και να ψεκαστεί με μια φθορίζουσα βαφή που περιέχει τα αντισώματα του κορωνοϊού από τα αυγά της στρουθοκαμήλου. Εάν υπάρχει ο ιός, το φίλτρο θα λάμπει όταν λάμπει κάτω από υπεριώδες φως.

Τα πειράματα

Όταν η ομάδα διεξήγαγε πειράματα κατά τη διάρκεια έως και 10 ημερών με 32 άτομα που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, διαπίστωσαν ότι όλες οι μάσκες που φορούσαν έλαμπαν κάτω από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία έσβηνε όσο περνούσε ο καιρός και το ιικό τους φορτίο μειώθηκε.

Η ομάδα του Τσουκαμότο στοχεύει στη συνέχεια να επεκτείνει το πείραμα για να καλύψει 150 συμμετέχοντες. Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου ανακάλυψε ότι ο ίδιος ήταν θετικός στον COVID-19 αφού φόρεσε μια από τις πειραματικές μάσκες και διαπίστωσε ότι λάμπει όταν τον ελέγχθηκε. Επιβεβαίωσε την κατάστασή του με τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης.

Ιαπωνία - Κορωνοϊός: Επιστήμονες αναπτύσσουν μάσκα που λάμπει αν έχεις κορωνοϊό
Ένα δείγμα κορωνοϊού λάμπει σε ένα φίλτρο μάσκας προσώπου κάτω από υπεριώδες φως αφού ψεκαστεί με φθορίζουσα βαφή που περιέχει αντισώματα. (Η φωτογραφία προσφέρθηκε από το Kyoto Prefectural University)

“Μπορούμε να παράγουμε μαζικά αντισώματα από στρουθοκάμηλους με χαμηλό κόστος. Στο μέλλον, θέλω να το μετατρέψω σε ένα εύκολο κιτ δοκιμών που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας”, είπε ο Τσουκαμότο.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ