Πέμπτη 02/05/2024

ΗΠΑ – DEA: Οι δόσεις φαιντανύλης που κατασχέθηκαν αρκούν για να σκοτώσουν κάθε Αμερικανό

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ κατέσχεσε το 2022 περισσότερες από 379 εκατομμύρια δυνητικά θανατηφόρες δόσεις φαιντανύλης.

Οι δόσεις αυτές της φαιντανύλης αρκούν για να σκοτώσουν κάθε Αμερικανό.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA – Drug Enforcement Administration).

Συγκεκριμένα η DEA κατάσχεσε περισσότερα από 50,6 εκατομμύρια πλαστά συνταγογραφούμενα χάπια με φαιντανύλη και περισσότερες από 454 κιλά σκόνης φαιντανύλης που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αντιστοιχούν σε περισσότερες από 379 εκατομμύρια δυνητικά θανατηφόρες δόσεις φαιντανύλης.

Η φαιντανύλη είναι η πιο θανατηφόρα απειλή ναρκωτικών που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της DEA.

“Είναι ένα εξαιρετικά εθιστικό τεχνητό οπιοειδές που είναι 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη. Μόλις δύο χιλιοστόγραμμα φαιντανύλης, η μικρή ποσότητα που χωράει στην άκρη ενός μολυβιού, θεωρείται δυνητικά θανατηφόρα δόση.” σημειώνεται από την DEA.

Η Δίωξη Ναρκωτικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι “το μεγαλύτερο μέρος της φαιντανύλης που διακινείται στις ΗΠΑ είναι από τα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, Σιναλόα (Sinaloa) και Νέας Γενιά του Jalisco (CJNG – Jalisco New Generation Cartel) και παράγεται μαζικά σε μυστικά εργοστάσια στο Μεξικό με χημικές ουσίες που προέρχονται κυρίως από την Κίνα.”

Το 2021, η DEA εξέδωσε Προειδοποίηση Δημόσιας Ασφάλειας σχετικά με την ευρεία διακίνηση ναρκωτικών της φαιντανύλης με τη μορφή απομιμητικών συνταγογραφούμενων χαπιών που περιέχουν φαιντανύλη και μεθαμφεταμίνη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η DEA αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι το 2022, κατάσχεσε πάνω από τη διπλάσια ποσότητα πλαστών χαπιών με φαιντανύλη από αυτή που κατάσχεσε το 2021.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ