Παρασκευή 03/05/2024

Omegle: Έκλεισε η δημοφιλής υπηρεσία συνομιλίας μέσω βίντεο

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Έκλεισε η δημοφιλής υπηρεσία συνομιλίας μέσω βίντεο, Omegle μετά από 14 χρόνια λειτουργία.

Ο ιστότοπος Omegle, ιδρύθηκε το 2009 από έναν τότε 18χρονο προγραμματιστή και μαθητή λυκείου Leif K-Brooks. Αν και μειώθηκε σε δημοτικότητα με τα χρόνια, εξακολουθούσε να προσελκύει περίπου 50 εκατομμύρια επισκέπτες τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων SimilarWeb.

“Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από κουλ ανθρώπους. Το Omegle σάς επιτρέπει να τους γνωρίσετε. Όταν χρησιμοποιείτε το Omegle, επιλέγουμε κάποιον άλλον τυχαία, ώστε να μπορείτε να συνομιλείτε ένας προς έναν”, ανέφερε η σελίδα για το πώς λειτουργεί.

Ο ιδρυτής της Omegle, Leif K-Brooks, μοιράστηκε ένα μήνυμα που στοχάζεται στην ιστορία της πλατφόρμας και τον αντίκτυπό της. Περιέγραψε πώς δημιουργήθηκε το Omegle για να παρέχει έναν χώρο για τους ανθρώπους να συναντιούνται και να συνδέονται στο διαδίκτυο, τονίζοντας τον ρόλο του στην εκπλήρωση της βασικής ανθρώπινης ανάγκης να γνωρίσει νέους ανθρώπους.

Ο Leif αναγνώρισε τόσο τις θετικές εμπειρίες όσο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Omegle, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων κακής χρήσης. Υπερασπίστηκε τις αρχές της ελεύθερης κοινωνίας και τα ατομικά δικαιώματα, ενώ εξέφρασε ανησυχίες για τις αυξανόμενες επιθέσεις σε διαδικτυακές υπηρεσίες επικοινωνίας.

Ο Leif κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, λόγω του άγχους, των εξόδων και των θεμάτων βιωσιμότητας, το Omegle θα έπαυε να λειτουργεί, αλλά προέτρεψε την υποστήριξη οργανισμών όπως το Electronic Frontier Foundation για την προστασία των διαδικτυακών ελευθεριών.

Η ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας της Omegle περιελάμβανε μια εικόνα του λογότυπου της σε μια ταφόπλακα. Οι επικριτές του ιστότοπου είχαν εκφράσει ανησυχία για την ασφάλεια των χρηστών τα τελευταία χρόνια, με ορισμένους να τον αποκαλούν ακόμη και “πόλο έλξης για παιδεραστές”.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ