Πέμπτη 02/05/2024

Neuralink: Έλαβε έγκριση για δοκιμές εγκεφαλικών εμφυτευμάτων

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Έγκριση για δοκιμές εγκεφαλικών εμφυτευμάτων έλαβε η Neuralink του Elon Musk.

Η εταιρία Neuralink, που ιδρύθηκε από τον Έλον Μάσκ, έλαβε έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τη διεξαγωγή της πρώτης κλινικής μελέτης της συσκευής της, το Link.

Το Link είναι ένα εμφύτευμα για τον εγκέφαλο, το οποίο στοχεύει στην αποκατάσταση της κινητικότητας και των λειτουργιών επικοινωνίας για ασθενείς με σοβαρή παράλυση.

Το εμφύτευμα Link αποτελείται από ένα μικρό τσιπ που τοποθετείται μέσα στο κρανίο και συνδέεται με λεπτά καλώδια στον εγκεφαλικό ιστό, επιτρέποντας την καταγραφή και διέγερση της εγκεφαλικής δραστηριότητας με ακρίβεια και ταχύτητα. Ο σκοπός είναι να δοθεί η δυνατότητα στους ασθενείς να επικοινωνούν και να ελέγχουν εξωτερικές τεχνολογίες μέσω του εμφυτεύματος.

Η Neuralink έχει ως φιλοδοξία να βοηθήσει ανθρώπους με παράλυση να ανακτήσουν κινητικότητα, ομιλία, όραση ή ακοή, συνδέοντας τον εγκέφαλο με υπολογιστές, προσθετικά ή άλλες συσκευές.

Επιπλέον, υπάρχει η προοπτική να χρησιμοποιηθεί και για την ενίσχυση των ικανοτήτων υγιών ατόμων στο μέλλον, παρέχοντας άμεση επικοινωνία με ψηφιακά συστήματα. Η έγκριση του FDA αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την εταιρία, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη και εφαρμογή της τεχνολογίας της Neuralink με σκοπό να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους στο μέλλον.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ