Πέμπτη 02/05/2024

Metaverse, Web 3.0, Web3: Τι είναι όλα αυτά;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Τι είναι το Metaverse, το Web 3.0 και το Web3; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Το Web 3.0 και το Metaverse αναφέρονται σε ιδέες για το πώς θα πρέπει να μοιάζει το μέλλον της ψηφιακής μας παρουσίας. Το όραμα ενός αποκεντρωμένου Διαδικτύου, στο οποίο η τεχνολογία blockchain είναι κεντρική, συνδέεται με το Web3.

Το Metaverse προορίζεται να αναπαραστήσει μια ψηφιακή εναλλακτική στον φυσικό κόσμο – ένα είδος διαδόχου του Διαδικτύου σε 3D που μπορεί να προσπελαστεί χρησιμοποιώντας επαυξημένη πραγματικότητα (AR: Augmented Reality) και εικονική πραγματικότητα (VR: Virtual Reality).

Τι είναι το…

Τι είναι το Metaverse, το Web 3.0 και το Web3;
Τι είναι το Metaverse, το Web 3.0 και το Web3;

Metaverse

Το Metaverse είναι ένας τρισδιάστατος κόσμος στον οποίο οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν άβαταρ για να κάνουν πράγματα σε πραγματικό χρόνο που μπορούν να κάνουν και στον αναλογικό κόσμο: συναντούν φίλους, πηγαίνουν σε συναυλίες, ψωνίζουν, μαθαίνουν…

Η ιδέα αυτή τη στιγμή προωθείται κυρίως από την ομάδα της Meta του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Web3

Το Web3 περιγράφει ένα αποκεντρωμένο Διαδίκτυο που λειτουργεί χρησιμοποιώντας τη λεγόμενη τεχνολογία blockchain.

Ο όρος “Web3” επινοήθηκε από τον ιδρυτή της Polkadot και συνιδρυτή του Ethereum, Γκάβιν Γουντ (Gavin Wood) το 2014, αναφερόμενος σε ένα “αποκεντρωμένο διαδικτυακό οικοσύστημα που βασίζεται στο blockchain”. Η ιδέα του Web3 άρχισε να αποκτάει δημοτικότητα το 2021.

Σε ένα δίκτυο πολλών χρηστών, τα δεδομένα συνδέονται και διαχειρίζονται σε μεμονωμένα μπλοκ. Από την άποψη των υποστηρικτών, αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι δεν είναι λίγες οι εταιρείες που έχουν κυριαρχία στην πληροφόρηση, αλλά όλοι οι χρήστες εξίσου.

Web 3.0

Το Web 3.0 ή Σημασιολογικός Ιστός είναι μια περαιτέρω ανάπτυξη του Διαδικτύου όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Στο Web 3.0 όχι μόνο οι πληροφορίες συνδέονται μεταξύ τους, αλλά η έννοια του περιεχομένου αποθηκεύεται με τέτοιο τρόπο ώστε οι μηχανές να μπορούν να τις επεξεργάζονται.

Για παράδειγμα, οι μηχανές αναζήτησης (Google, Bing, Yahoo κα) θα πρέπει να κατανοούν καλύτερα τι αναζητά ένας χρήστης προκειμένου να είναι σε θέση να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης.

Για περισσότερα διαβάστε το άρθρο μας: Η εξέλιξη του web, από το Web 1.0 στο Web 2.0 και Web 3.0

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ