Πέμπτη 02/05/2024

Κρανίο T-Rex πουλήθηκε για 6,1 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ένα εξαιρετικό κρανίο Τυραννόσαυρου Ρεξ (T-Rex) πουλήθηκε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη για σχεδόν 6,1 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία που διοργάνωσε ο Sotheby’s.

Πρόσφατα, ο οίκος δημοπρασιών Christie’s πούλησε έναν σκελετό Deinonychus για 12,4 εκατομμύρια δολάρια και ο Sotheby’s πούλησε έναν σκελετό Gorgosaurus για 6,1 εκατομμύρια δολάρια .

Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κρανία T-Rex στον κόσμο πουλήθηκε αυτή την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s. Ποσό συναλλαγής, σχεδόν 6,1 εκατομμύρια δολάρια. Ο αγοραστής παρέμεινε ανώνυμος. Ένα σημαντικό ποσό, αλλά πολύ κάτω από τις εκτιμήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί είχαν υπολογίσει την τιμή αυτού του αξιοσημείωτου απολιθώματος μεταξύ 15 και 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το κρανίο του T-Rex

Το κρανίο του Τυραννόσαυρου Ρεξ, με το παρατσούκλι Maximus, είναι ηλικίας 65 εκατομμυρίων ετών ζυγίζει 91 κιλά και έχει ύψος σχεδόν 2 μέτρα. Ανακαλύφθηκε σε εξαιρετική κατάσταση διατήρησης στη Νότια Ντακότα, μια πολιτεία που βρίσκεται στο βόρειο κεντρικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο υπόλοιπος σκελετός δεν επέζησε της διάβρωσης.

Διαβάστε επίσης:
Παγωμένο μωρό μαμούθ ανακαλύφθηκε στον Καναδά

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ