Τετάρτη 08/05/2024

Οι Πολεμικές Σημαίες σε σχηματισμό βέλους στην Στρατιωτική Παρέλαση

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Οι Πολεμικές Σημαίες στην Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022 στην Αθήνα ήταν σε σχηματισμό βέλους.

Είναι η δεύτερη φορά που οι Πολεμικές Σημαίες είναι σε σχηματισμό βέλους (ή Λ ή V) σε παρέλαση στην Αθήνα -η πρώτη ήταν το 2021. Στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2021 στην Θεσσαλονίκη οι Πολεμικές Σημαίες ήταν σε σχηματισμό παράταξης.

Αν και διακινούνται διάφορες αιτιολογήσεις για την επιλογή του σχηματισμού βέλους αντί της παράταξης όπως ότι το βέλος είναι επιθετική διάταξη μάχης ενώ η παράταξη αμυντική διάταξη μάχης, αυτές καταρρίπτονται από τον σχηματισμό των Πολεμικών Σημαιών στην Θεσσαλονίκη. Στην Θεσσαλονίκη έχουμε αμυντική διάταξη ενώ στην Αθήνα επιθετική.

Η επιλογή του σχηματισμού βέλους στην Αθήνα μπορεί να είναι πιο απλή, να φαίνονται όλες οι Πολεμικές Σημαίες -στην παράταξη αυτές που είναι στο εσωτερικό του σχηματισμού, κρύβονται.

Το ερώτημα γιατί στην Αθήνα και όχι στην Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να απαντηθεί προς το παρόν.

Πολεμικές Σημαίες Στρατού Ξηράς

Οι Πολεμικές Σημαίες είναι των Συνταγμάτων και Ταγμάτων Πεζικού που έλαβαν μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους καθώς επίσης και στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πολεμικές Σημαίες έχει μόνο το Πεζικό από τον Στρατό Ξηράς και κανένα από τα άλλα Όπλα και Σώματα Υποστηρίξεως Μάχης και Διοικητικής Μέριμνας (πχ Πυροβολικό, Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών).

Στις Πολεμικές Σημαίες έχει απονεμηθεί ο Ταξιάρχης Αριστείου Ανδρείας.

Η Νομοθεσία για τις Πολεμικές Σημαίες είναι:

  • Νόμος 851/1978 – ΦΕΚ Α-233/22-12-1978 “Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας”
  • Προεδρικό Διάταγμα 348/1980 – ΦΕΚ 98/Α/23-4-1980 “Περί πολεμικών Σημαιών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Σώματος της Χωροφυλακής”
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ